"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Otomotiv sektörüne 2. el morali

05 Ekim 2018, Cuma 20:30
Türkiye sıfır otomobil pazarı daralmaya devam ediyor.

2018’in 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre binek otomobil pazarı yüzde 24 daralarak 362 bin 465 adet ile kapandı. Eylül ayında ise 17 bin 595 adet ile yüzde 67 daralarak yılın en düşük satış rakamları gerçekleşti. Aynı dönemde otomotiv sektörünün yüzünü 2.el otomobil satışları güldürdü. 2.el otomobil araç pazarı ise Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 büyüyerek 3 milyon 709 bin 763 adet olarak gerçekleşti. Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın, otomotiv sektöründe 2. el pazarının öneminin ve ağırlığının arttığını belirterek “Döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisinin pazara yansımaları devam ediyor. Eylül ayında, sıfır otomobil satışlarında yılın en düşük ayını yaşadık. TÜİK raporuna göre sıfır otomobil pazarı 17 bin 595 adet ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67 daralırken, ilk 9 aydaki toplam daralma ise yüzde 24 oldu. Sıfır otomobil pazarındaki yüzde 24’lük daralmaya karşın ikinci el otomobil pazarı ise yılın ilk 8 ayında yüzde 10 büyüdü” dedi.

Ekonomi Servisi

 

Okunma Sayısı: 1366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı