"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PTT, iş vaadiyle para topluyor

20 Mayıs 2018, Pazar 20:40
Türk lirası dolar karşısında giderek küçülüyor.

Döviz tarihî rekorlar kırıyor. Ekonomide gidişat her alanda kendini göstermeye başladı. PTT ve özel hastanelerde de yaşananlar krizin sinyallerini veriyor. Bir yanda iflâs eşiğine gelen hastaneler, diğer yanda iş kuyrukları. Türkiye ekonomisi kriz sinyalleri vermesine rağmen AKP hükümeti bunu kabul etmiyor, hatta inkâr ediyor. Açıklanan büyüme rakamlarıyla, yükselen dövize müdahale etmeye çalışmalarla geçici tedbirler alınmaya çalışılıyor. Ancak kriz dipte kendini hissettirmeye başladı bile. Bunun en önemli göstergelerinden biri işsizlik.

Cumhuriyet’in haberine göre, PTT’nin duyurusunu yaptığı 5 bin personel alımı için 110 bin kişi başvuruda bulundu. Kişi başı 60 TL ücret alan PTT, şu ana kadar 6 milyon 642 bin TL para topladı. Başvuruları reddedilenlerin paraları iade edilmeyecek. Başvurular, Cuma günü dolacaktı. Ancak PTT süreyi 21 Mayıs akşamına kadar uzattı. Başvuruların 150 bini geçmesi bekleniyor.

Özel hastaneler ekonomik krizde 

Altı özel hastane zarar ettikleri gerekçesiyle mahkemeye başvurarak iflas erteleme talebinde bulundu. Bunlardan üçünün başşehirde faaliyet gösterdiği belirtilirken, ikisinin isimlerinin Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi ile Özel Bilgi Hastanesi olduğu öğrenildi. Ankara Tabip Odası kaynakları da, iflâs erteleme kararını doğruladı ve “Hastane 2-3 aydır doktorların maaşını ödeyemiyordu. Bu sebeple KHK ile ihraç edilen bazı doktorlar çalıştırılarak emek sömürüsü yapıldı. 

Etiketler: ptt, özel hastane
Okunma Sayısı: 2439
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yasin

    21.5.2018 10:02:41

    Bire otuz. Ön elemenin gerekli olduğunu gösterir bir durum. 150 bin kişi için sınav nasıl yapılacak acaba.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı