"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ruble şiddetli düşüşünü sürdürüyor

30 Aralık 2015, Çarşamba 15:09
Rus rublesi bugün dolar karşısında 73 seviyelerinden işlem görerek, 1998 yılından bu yana en düşük seviyesini de zorlamış oldu.

Petrol fiyatlarındaki rekor düşüş ve Ukrayna ile yaşanan kriz nedeniyle uygulanan yaptırımlar Rusya’nın para birimi rublenin bu yıl yaklaşık yüzde 41 değer kaybetmesine yol açtı. 

Rusya, önemli oranda düşen üretim, yüksek sabit döviz kuru ve büyük bütçe açığı gibi nedenlerden dolayı 1998 yılında ekonomik krize girmişti.

Uygulanan ekonomik reformların başarıya ulaşamaması ise ülkeden ciddi oranda sermaye çıkışına neden olmuştu. Döviz krizini tetikleyen bu durum üzerine Rusya, borcunu ödeyemeyeceğini açıklayarak moratoryum ilan etmişti. Son ekonomik tabloya bakıldığında ise ruble, 17 yıl aradan sonra yeniden rekor düşük seviyelerde seyrediyor.

AA

Etiketler: ruble, düşüş
Okunma Sayısı: 1098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı