"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya’dan Türkiye’ye yeni yaptırımlar geliyor

16 Aralık 2015, Çarşamba 13:05
Rus Kommersant gazetesi, Rusya Federasyonu Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı'nın Başbakan Dmitri Medvedev’in talimatıyla Ankara’ya yönelik yeni yaptırım planı hazırladığını yazdı.

Plana göre inşaat ve turizm sektörüne ek olarak otelcilik, kereste, pilot eğimi ve devlet ihaleleri alanlarında da Türkiye’ye yeni kısıtlamalar getirilecek. 

Kommersant gazetesinin kaynağına göre yeni kararname uyarınca Rus tüzel ve özel kişilerin Türk şirketleriyle imzaladığı sözleşmelerde Rusya’da pasaport anlaşması yapması mümkün olmayacak.

Pasaport anlaşması olmadan bankaların Türk şirketlerinin hesaplarına ödeme yapması ve Türk şirketlerinden de Rusya’ya para transferi gerçekleştirmesi mümkün olmayacak. Ayrıca Türk şirketlerinin devlet ihalelerine katılması da tamamen yasaklanacak.

Yeni yaptırımlar sadece 10 Aralık tarihinden sonra imzalanan yeni anlaşmalar için geçerli olacak. Diğer taraftan ileriki dönemlerde daha önce Rusya pazarında faaliyet gösteren Türk şirketler için istisna yapılabileceği öngörülüyor.

Gazete kararnameyle ilgili olarak, “Kolumuzu, bacağımızı kesmek gibi bir planımız yok, uygulanan yaptırımlar Rusya ekonomisine en az zararı verecek şekilde belirleniyor.” şeklinde yazdı.

Okunma Sayısı: 1351
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı