"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sakarya ilk yerli otomobili imal etmeye talip

10 Mayıs 2015, Pazar 13:17
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya olarak gelecek süreçte ilk yerli otomobili üretmeye talip olduklarını bildirdi.

İslam, Sakarya'nın doğa ve turistik açıdan çok güzel şehir olduğunu söyledi. Kentin, sanayinin gelişmesi açısından ciddi ivme kazandığını vurgulayan İslam, önümüzdeki dönemin yıldızı olmaya aday olduğunu vurguladı. 

Her kentin olduğu gibi Sakarya'nın birtakım sorunları olduğuna işaret eden İslam, şunları dile getirdi:

"Ama Allah'a hamdolsun, bu sorunların hiçbiri çözülemeyecek sorunlar değil. Uzun süredir bunları çözmeye başladık. Sakarya'nın 10 yıl öncesiyle bugünü arasında tanınmayacak kadar büyük fark var ama 'her şeyi bitirebildik' demek mümkün değil. İnsanın yaşadığı bir toplumda hiçbir zaman 'mükemmel elde edilmiştir' denemez, daima daha büyük gayret göstermek gerekir, iyinin de iyisi vardır, daima daha iyiyi hedeflemek gerekir. Onun için biz Sakarya'mızda bu şekilde çalışıyoruz." 

Geldikleri noktayı küçümsemediklerini, çok güzel noktada olduklarını ifade eden İslam, sanayinin gelişmesini, iş imkanlarının artırılmasını, şehrin kirletilmeden büyütülmesini, turizm merkezi yapılmasını, tarımla ilgili sorunların çözülmesini ve alt yapıyla ilgili ufak sorunların üstesinden gelmeyi arzuladıklarını söyledi. 

İslam, Sakarya'nın otomotiv kenti olması için emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, "Bu, Sakarya'nın gelişimi açısından hedeflerimiz arasında. Otomotiv bölgesi ilan edildik, bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. Önümüzdeki süreçte Sakarya olarak ilk yerli otomobili imal etmeye talibiz. İnşallah bizim şehrimizde bu sanayi kurulacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1502
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı