"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sakin Şehir'de boş yatak yok, turizmci memnun

11 Temmuz 2015, Cumartesi 13:49
Türkiye'de turizm sektörü kötü bir sezon geçirirken İzmir'in Seferihisar ilçesindeki turizmcilerin yüzü gülüyor.

Oteller tam kapasiteyle çalışırken sektör yöneticileri bu durumu, Türkiye'nin Cittaslow (Sakin Şehir) başkenti Seferihisar’ın son yıllarda artan popülerliğine bağlıyor. Yerli turistlerin de gözdesi haline gelen Sakin Şehir'de turizmciler, yaz boyunca yoğunluğun devam edeceğini beklediklerinin altını çiziyorlar. Otel, pansiyon ve Kaleiçi’ndeki ev pansiyonlarında da doluluk yüzde 100’e ulaştı, talep ise çok daha yüksek.

Türkiye’de bu yıl turizmdeki düşüş en çok Antalya’yı etkilerken bu durum Seferihisar’da aksi yönde seyrediyor. İlçede temmuz ayı itibariyle tatil köyü, otel, pansiyon ve ev pansiyonlarında boş yatak kalmadı. Ağırlıklı olarak Rus, Alman, Fransız ve bu sene Slovak ve yerli turistlere evsahipliği yapan otellerde doluluk, geçen yılların çok üzerinde. Bu durumun en büyük sebeplerinden birinin, Seferihisar’ın farklı bir turizm modeli olan Cittaslow’la (Sakin Şehir) markalaşması olarak gösteriliyor.

TURİZMCİLER MEMNUN

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Euphoria Aegean Resort Spa Satış ve Pazarlama Müdürü Mehtap Yolcu, “Seferihisar’da müşterilerimizin devamlılığı sağlandı. Bizim işletmemiz 5 yıldızlı ve şu an tam kapasiteyle hizmet veriyoruz. Seferihisar, turizmde parlayan bir yıldız ve talep her geçen yıl artıyor. Türkiye genelinde Rusya’daki kriz nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor ama biz şu an herhangi bir gerileme yaşamadık. Aksine özellikle iç piyasadan yoğun talep alıyoruz.” dedi. Club Resort Atlantis Tatil Köyü Müdürü Hakan Köker de bu sene talebin çok fazla olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Fransızların, Almanların yanısıra Slovakların ve yerli turistlerin de tercihi haline geldik. Cittaslow’la birlikte Seferihisar’ın çok başarılı bir tanıtımı yapıldı. Dikkatimi çeken bir diğer konu ise günübirlik ziyaretçilerin de çokluğu. Seferihisar’daki yatak sayısı artmalı.”

‘CİTTASLOW İLE TURİZM DAHA DA GELİŞECEK’

Teos Village ortaklarından ve yönetici Onur Soyer ise Seferihisar’ın Cittaslow konseptiyle her geçen gün turizmde kazandığı ivmenin artacağı görüşünde. “Bence gelecek, yine Cittaslow oluşumuyla örtüşen bir turizm modelinde olacaktır.” diyen Soyer, “Bu model doğa turizmi, çiftlik turizmi, botanik turizmi olarak çeşitlenebilir. Deniz turizmiyle sınırlı kalacağını düşünmüyorum. Sonuç itibarıyla Seferihisar için doğayla ilgili bir turizm çeşidi geliştirilmesi gerekecektir. Şimdiye kadar uygulanan turizm modelinin bir kenara bırakılıp marjinal turizm yoluna gidilmelidir. Zaten Cittaslow da marjinal bir oluşum.” şeklinde konuştu.

‘SEFERİHİSAR'A EN UYGUN MODEL EKOLOJİK TURİZM’

Seferihisar’ın örtüşeceği en uygun modelin ekolojik turizm olduğunu ifade eden Soyer, “Biz sıcak suyun güneş enerjisinden karşılanması, otel içinde su tüketiminin kontrol edilebilir hale getirilmesi, yeme içme konusunda organik ürünlerin kullanılması gibi konulara dikkat ediyoruz. Türkiye’de Turizm Bakanlığı’nın 'Yeşil Otel' projesi var ama ne kadar işliyor bilmiyorum. Biz kendi yağımızda kavrulmaya, Cittaslow oluşumuyla örtüşen bir turizm yaratmaya çalışıyoruz. Seferihisar bunu başardığında daha fazla fark yaratacaktır. Tüm işletmelerin bu konuya özen göstermesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Etiketler: izmir, seferihisar, turizm
Okunma Sayısı: 2339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı