"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Tanzim çekilmeli'

29 Mart 2019, Cuma 00:30
Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, “Fiyatlar normale düştüğünde tanzimin çekilmesi gerekir” dedi.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, bu şartlar altında tanzimin yürüme imkânının zor olduğunu da belirterek, “Fiyatlar normale düştüğünde tanzimin çekilmesi gerekir. Burada önemli olan üretimi arttırmaktır. Esasa inmektir. Bu sene maalesef üretimdeki eksiklik ve mevsimsel koşullar fiyatları inanamadığınız derecede yükseltti ve halen de sürüyor. Seralar biter duruma geldi. Maliyetler yüksek’” diye konuştu. RS FM’de yayınlanan Bidebunudinle programına katılan ve “Tanzimle ilgili tek kârımız oldu” diyen Yüksel Tavşan, “Devlet bu işin nasıl yapıldığını görmüş oldu. Bu işi bıraktıktan sonra işin içinde olanlara daha çok hak verecekler” dedi.

Devlet, işin içine girecekse ayrım yapmamalı

Tavşan, zincir marketlerde tanzim satışların başlaması ile ilgili olarak, “Devlet bu işin içine girecekse ayırım yapmamalı. Haksız rekabet oluşturmamalı” dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Migros, CarrefourSA, A101, Şok ve BİM’in toplamda 16 bin şubesinde aynı tanzim satış şartlarıyla bu ürünler satışa sunuluyor olacak” açıklamasını değerlendiren Tavşan, “Sektördeki en büyük problemlerden biri binlerce mağazayı geçen zincir marketler. Bu pazara hâkim oluyorlar. Pazara hâkim olan üretime hakim olur. Özellikle küçük üreticinin olduğu bizim gibi ülkelerde büyük problemlere yol açar. Pazarcı esnafı var, manav esnafı var bunlar ne olacak? Devlet bu işin içine girecekse ayırım yapmamalı. Haksız rekabet yaratmamalı” dedi.

***

Tohumluk kuru soğan 40 lirayı bulabilir

Kütahya’nın Simav ilçesinde, çarşamba günleri kurulan halk pazarında, tohumluk arpacık soğanı, kilosu 25 liradan satılıyor. Satıcı Fikret Bal, geçen yıl tohumluk kuru soğanın kilosunu 2-3 liradan sattıklarını belirterek “Böyle giderse tohumluk kuru soğanın fiyatı birkaç haftaya kalmaz 30, hatta 40 lirayı bile bulabilir” dedi. Pazarda satış yapan Mustafa Can da, “Fiyatın yüksek olmasından biz de rahatsız oluyoruz. Böyle giderse gelecek yıl soğanda rekolte düşer” dedi.

Etiketler: tanzim
Okunma Sayısı: 1939
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı