"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Tarım, savunma sanayiinden daha önemlidir’

29 Ocak 2019, Salı 17:11
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sakarya’da iş adamları ile bir araya gelerek tarım sektörünün sorunlarını konuştu.

Bakan Pakdemirli, “Tarım, savunma sanayiinden daha önemlidir” dedi. Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki Toyota Fabrikası’nda düzenlenen yeni hibrit otomobilin tanıtım programına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, program sonrası Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Almanfous Süt Ürünleri Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, “Tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer. Toprağın ve tarımın siyaseti olmaz. Tarım, savunma sanayisinden daha önemlidir diyorum. Neden savunma sanayisinden daha önemli, çünkü her şeyiniz olabilir, roketleriniz, uçaklarınız olabilir. Her türlü teknolojiniz olabilir ama evde buzdolabı boş ise, insanların karnı açsa burada yapacak bir şey yok. En temel ihtiyacımız tarım. Gıda, bu anlamda tarımın ben her zaman her şeyden daha önemli bir konumda olduğunu söylüyorum” dedi.

***

Hibrit Corolla dünyaya Sakarya’dan gidecek

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 230 milyon Euro ek yatırımla hibrit versiyona sahip Yeni Corolla Sedan üretimine başladı. Toyota Otomotiv Sanayi’yi Türkiye’nin hibrit üssü haline getirecek yeni model ile birlikte şirketin toplam yatırımı 2 milyar Euro’yu aştı. Sakarya’daki fabrikada gerçekleştirilen hattan çıkış töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Hibrit versiyona sahip Yeni Corolla Sedan, Japonya dışında ilk kez Türkiye’deki üretim tesislerinde uygulamaya başladığı TNGA (Toyota New Global Architecture) platformunda üretilecek. Toyota C-HR ile aynı üretim bandında üretimi gerçekleşecek Yeni Corolla Sedan, fabrikayı Türkiye’nin hibrit üssü yapacak. 230 milyon Euro yatırım bedeliyle hayata geçirilen 12’nci nesil Corolla projesiyle Toyota’nın Türkiye’ye yaptığı yatırım tutarı 2.08 milyar Euro’ya yükseldi.

Etiketler: pakdemirli
Okunma Sayısı: 1076
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı