"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarıma özel teşvik verilmeli

22 Kasım 2015, Pazar 11:12
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, fuarların bölge ekonomisine katkı sunmak adına önemli kazanımlar olduğunu bildirdi.

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Bölge Müdürü Artuk Bağatur ile birlikte TÜYAP Fuar Alanı'nda dokuzuncusu düzenlenen Adana Tarım Fuarı'nı gezen, stant açan tarım firmaları, kurum ve kuruluşları ziyaret eden Tümer, tarım ve sanayi altyapısı güçlü olan Adana'nın özel teşvike ihtiyacı olduğunu söyledi.

Fuarların Adana'da sosyal ve ekonomik hareketlilik sağladığına dikkati çeken Tümer, bölge çiftçisine sağlanacak destekler sayesinde fuarların da ivme kazanacağını vurguladı.

Adana çiftçisinin kaliteli ve verimli üretimle dikkat çektiğini; ancak alın terinin karşılığını tam ve zamanında alamadığını dile getiren Tümer, "Türk çiftçisinin dünya ile rekabet edebilmesi için inovasyon ve teknolojiye dayalı yatırım yapabilmesinin önü açılmalı. Tarlasında, bahçesinde önemli verim elde eden, kaliteli ürün yetiştiren, istihdam ve ekonomik gelişim sağlayan çiftçimiz girdi maliyetlerinde yaşanan artış ve buna karşılık ürününün karşılığını alamaması nedeniyle büyük sorun yaşıyor. Tarımın tüm dünyada stratejik önem taşıdığı gerçeğiyle hareket etmek zorundayız. Gıdaya erişimin güçleştiği günümüzde tarım sektörü ve paydaşlarının sorunlarına eğilmek durumundadır." dedi.

Etiketler: tarım, teşvik
Okunma Sayısı: 1662
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı