"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Taşeron işçiye yeni tarih!

03 Temmuz 2016, Pazar
Adeta yılan hikayesine dönen taşeron işçiye kadroda yeni tarih açıklandı.

720 bini aşkın taşeron çalışanın merakla beklediği düzenlemede takvim netleşti. Hükümet, bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki hizmet niteliği dolayısıyla yapılan kimi sözleşmelerdeki hükümlerde sorun çıkmaması için ‘kurum kurum’ detay çalışmasına odaklandı. Önceki dönemde hazırlanan taslağın, farklı statülerde çalışan işçiler dolayısıyla sıkıntı yaşandığı bildirildi.

Yeni istihdam modeli

Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları başta olmak üzere, taşeron çalışanların yoğun olarak bulunduğu bakanlıkların yanı sıra, kurum temsilcileriyle yapılan değerlendirmelerde, yeni oluşturulacak ‘özel sözleşmeli personel’ adlı istihdam modeli için iki hassasiyetin gözetildiği vurgulandı. Rotahaber’e göre, Bakanlar Kurulu’nda yapılan sunumlarda da teknik çalışmaların sürdürülmesi benimsendi. Yaz döneminde son şeklini alacak düzenlemeyle, taşeron çalışanların geçiş koşulları, malî ve özlük hakları, emeklilikle ilgili düzenlemeleri tek tek şekillendirilecek.

 

Okunma Sayısı: 1921
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı