"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBB'den 'dolandırıcılık' uyarısı

11 Eylül 2015, Cuma 10:50
Türkiye Bankalar Birliği, "bankalara ödenen masrafın geri ödenmesine aracılık etmek" vaadiyle yapılan dolandırıcılık teşebbüsleri hakkında vatandaşları uyardı.

Türkiye Bankalar Birliği, "bankalara ödenen ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine aracılık etmek" vaadiyle Birlik adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık teşebbüsleri hakkında vatandaşlara uyarıda bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği, Birlik adının kullanılması suretiyle yapılan dolandırıcılık teşebbüsleri hakkında duyuru yayınladı. Duyuruda, son günlerde, kendilerini Birlik personeli veya Birlik ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan bazı kişilerin, banka müşterilerini telefonla arayarak bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların kendilerine geri ödenmesine aracılık edecekleri vaadiyle müşterilerin kişisel bilgilerini talep ettiklerinin öğrenildiği belirtildi.

Bu vaatlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Türkiye Bankalar Birliğinin, çalışanları ve/veya anlaşmalı kuruluşlar eliyle bankaların müşterilerinin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışması ve görevi bulunmamaktadır. Kendilerini Birlik çalışanı veya Birlik ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Bu kişiler hakkında ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulmalıdır.

AA

Etiketler: tbb, dolandırıcılık
Okunma Sayısı: 1437
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı