"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ticaret savaşında gerilim yükseliyor

31 Mayıs 2019, Cuma 00:13
Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cıng Hanhui, devlet başkanı Şi Cinping’in Rusya ziyareti öncesinde yaptığı basın toplantısında ABD’nin Çin’e yönelik ekonomik hamlelerine değindi.

ABD’nin Çin’e yönelik hamlelerinin ‘açık bir ekonomik terörizm’ olduğunu söyleyen Cıng, “Ticaret savaşına karşıyız, ancak ondan korkmuyoruz” dedi.  “Önceden planlanmış bu ticari çatışma açık bir ekonomik terörizm, ekonomik şovenizm ve ekonomik zorbalıktır” diyen Cıng, Çin’in ekonomik yaptırımlar uygulanmasına karşı olduğunu vurguladı ve “Ticaret savaşında kazanan yoktur. Bu ticaret çatışmasının aynı zamanda küresel ekonominin gelişmesi ve canlanması üzerinde ciddi bir olumsuz etkisi olacaktır” ifadelerini kullandı.  Bu arada, Çin Komünist Partisi de, iki ülke arasında uzun süre devam edeceği öngörülen bu çatışma ortamında yurtsever söylemlerini artırdı. Çin’in resmi haber ajanslarından Halkın Günlüğü’nde yayınlanan bir yazıda da, “Çin’in kendi gelişimini ve çıkarlarını korumak için yapabilecekleri konusunda ABD’yi uyarıyoruz. Demedi demeyin” ifadelerine yer verildi.

Etiketler: ticaret savaşı
Okunma Sayısı: 834
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı