"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TMO, yerliye 1750 lira, yabancıya 3 bin 180 lira ödüyor

28 Ekim 2021, Perşembe 22:03
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu yıl, yerli üretici için taban fiyatını 1750 lira olarak açıkladığı arpayı, yurtdışından 3 bin 180 liraya ithal eden TMO’yu ve ülkemizin arpa açığını önce yüzde 6, sonra da yüzde 30 olarak öngören TÜİK’i sert sözlerle eleştirdi.

Gürer, ülkemizde yerli çiftçinin canına okuyan AKP iktidarının, yurtdışındaki çiftçileri zengin etmeye devam ettiğini belirtti. TMO’nun çiftçimize bu yıl, arpa taban fiyatını  ton başına 1.750 lira olarak açıkladığını hatırlatan Gürer, “Yurt dışından son ithal edilen arpa alım ihalesinde ise ton fiyatı 3.180 liradan yapıldı. Ülkemiz çiftçisinin iki katı yabancı çiftçinin arpasına para ödüyoruz” dedi.

Ankara - Adnan Solmaz

Okunma Sayısı: 2916
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    28.10.2021 23:29:23

    Merhum C.başkanı,barajlar kralı,demokrasi kahramanı Süleyman Demirel arpa,buğday ve diğer tarım ürünlerinde köylüye iyi fiyat verip ,tüketiciyede imkanalrı ölçüsünde ucuz sağlayarak hem çiftçiyi hemde milyonlarca tüketiciyi korur,ülke dışına dövizinde gitmesini önlerdi. AKPMHP Koalisyonu ise çiftçimize az,yabancıya ise iki katı vererek hem döviz hem ürün kaybına nedne olarak RESMEN SABOTE EDİYORLAR. AKPMHP varken düşmana gerek kalmyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı