"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tüketici güven endeksi arttı

22 Ekim 2015, Perşembe 10:14
Tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya göre yüzde 7,3 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı.

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen tüketici eğilimi anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya göre yüzde 7,3 arttı. Eylülde 58,52 olan endeks, bu ay 62,78 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de söz konusu dönemde yüzde 5,5 artış kaydetti. Geçen ay 82,08 olan endeks, bu ay 86,58'e yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı. 

Genel ekonomik durum beklentisi arttı

Eylülde 72,04 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 12,3 arttı ve ekimde 80,87'ye ulaştı. Söz konusu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi de aynı dönemde yüzde 4,4 artarak, ekimde 64,61 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki azalmadan kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi de bu dönemde yüzde 5,3 arttı. Eylülde 18,11 olan endeks değeri, ekimde 19,07'ye yükseldi. Artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığına işaret ediyor. 

AA

Okunma Sayısı: 1784
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı