"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turizm 1950’ler seviyesinde

29 Mayıs 2020, Cuma 23:39
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) turist sayısının 1950’lerden bu yana en büyük düşüşü kaydedebileceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, bu yıl uluslar arası düzeyde turist sayısının yüzde 70 düşebileceğini ve bunun istatistiklerin tutulmaya başlandığı 1950’lerden bu yana yaşanan en büyük gerileme olacağını kaydetti. Pololikashvili, Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgınından etkilenen turizm sektörüne yönelik bu tahmininin, ülkelerin sınırlarını Ağustos’tan itibaren kademeli olarak açması öngörüsüne dayandığını söyledi. Pololikashvili, ayrıca dünya çapında turizm sektöründe istihdam edilen yaklaşık 110 milyon kişinin işinin tehlikede olduğunu da dikkat çekti. UNWTO Genel Sekreteri, “Geçmiş yıllarda kaydedilen rekor rakamları görmemiz zaman alacak” şeklinde konuştu. Pololikashvili, bu yaz seyahat etmek isteyenlerin çoğunun yaşadıkları ülkelerde tatil yapmasını beklediğini kaydederek, “Havayolu şirketleri ancak Temmuz sonu ya da Ağustos başında tam kapasite çalışmaya başlayabilecek” dedi.

Kırsal seyahatler patlayacak

DW Türkçe’nin haberine göre, Pololikashvili, tatilcilerin bu yaz farklı öncelikleri olduğunu belirterek, özellikle yurtdışı tatil planı yaparken ülke seçiminde gidilecek ülkenin sağlık sisteminin durumunu dikkate alacağını belirtti. UNWTO Genel Sekreteri, turistlerin salgın sebebiyle kitlesel turizmden uzak tatil destinasyonlarını tercih edeceğini de belirterek “kırsal bölgelere seyahatler patlayacak” dedi ve İspanya’nın kırsal alandaki bütün rezervasyonlarının yüzde 70’inin dolduğunu kaydetti. Pololikashvili, bunun gelecek iki ila beş yıl içinde bir trend olacağını tahmin ettiklerini, buna karşılık şehir turizminde ise azalma beklediklerini kaydetti.

Okunma Sayısı: 1533
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı