"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk su ürünleri Kuzey Irak'ta tanıtıldı

18 Ekim 2016, Salı 11:36
İhracatın yıldız sektörlerinden Türk su ürünleri sektörünün dünya genelindeki tanıtım faaliyetleri kesintisiz devam ediyor. Su Ürünleri Tanıtım Grubu son olarak 10-13 Ekim 2016 tarihleri arasında Kuzey Irak’ın Erbil kentinde düzenlenen Agrofood 2016 Fuarı’na katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını yaptı.

Kuzey Irak’ın gıda temininde Türkiye’nin ana tedarikçi ülke konumunda olduğunu belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan, Irak’ta 9'uncu kez düzenlenen 'Agrofood 2016 Fuarı’na 'STG' olarak üçüncü kez katıldıklarını kaydetti. Kuzey Irak’a Türkiye’den yapılan su ürünleri ihracatının 2015 yılının Ocak-Eylül döneminde 6 milyon 330 bin dolar olduğunu dile getiren Kızıltan, şöyle dedi:

"Kuzey Irak’a 2016 yılının Ocak- Eylül döneminde yaptığımız ihracat ise yüzde 39’luk artışla 8 milyon 814 bin dolara yükseldi. Kuzey Irak’ta ihracatımızın daha da gelişebileceği bir ortam var. Kuzey Irak’ta tanıtım çalışmalarımızı sürdürüp pazar payımızı arttırmak istiyoruz." 

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Erbil Divan Otel’de Akdeniz İhracatçı Birlikleri Organizatörlüğü’nde Irak'ın en büyük süpermarket zincirlerinden Carrefour, Majidi Mall, Holland Market'ın satınalma müdürleri, büyük yerel tedarikçileri ağırladı. Resepsiyona ev sahipliği yapan Akdeniz Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Alican Yamanyılmaz, yaptığı konuşmada Kuzey Irak pazarını çok önemsediklerini, Irak'a su ürünleri ihracatını artırmak istediklerini, bu pazarda kat edecek çok yollarını olduğunu belirtti.

DHA

Okunma Sayısı: 1426
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı