"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üç sendikadan asgari ücret için ortak duruş

19 Aralık 2019, Perşembe 18:17
Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, görüşmeleri süren asgari ücret ile ilgili ortak tavır alma konusunda anlaştı.

Dünya'dan Mehmet Kaya'nın haberine göre, Türk-İş'in başlattığı inisiyatif ile 2020'de uygulanacak asgari ücretin belirlenmesine yönelik üç işçi konfederasyonu ortak tavır alıyor.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in temsilcileri yarın ortak açıklama yapacak.

Açıklamada, asgari ücretin ve işçi haklarının korunmasına yönelik işçi kesimi ortak bir tavır belirlemiş olacak. Açıklamada 2020 için bir ücret talebi olması da bekleniyor.

Türk-İş'ten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"2020 Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını değerlendirmek üzere, üç işçi konfederasyonu (Türk-İş, Hak-İş, DİSK) temsilcileri, yarın saat 11.15'te Türk-İş Genel Merkezi'nde ortak basın açıklaması gerçekleştirecektir."

Etiketler: sendika, asgari ücret
Okunma Sayısı: 1298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı