"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üretici, çayını satmakta zorlanıyor

12 Mayıs 2018, Cumartesi 20:30
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çay üreticileri yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla çaylarının tamamını hasat edince Çaykur ve özel sektör fabrikaları, yaş çayı alarak işlemekte zorlandı.

Çay hasadı yapan üreticiler çaylarının tamamını satamayınca bazı özel sektör çay firmaları da taban fiyatı düşürerek alım yapmaya başladı. Trabzon’un Sürmene ilçesinde çayını yol kenarlarında, kavşaklarda muhafaza etmek zorunda kalan üreticilerden Katip Erdoğan, çayların yanma tehlikesi olduğunu belirterek “Çayı zamanında toplamamıza rağmen kontenjandan dolayı veremiyoruz. Özel sektör de fırsattan istifade çayın fiyatını düşürdü. Bu duruma rağmen özel sektörde de sıra bulamıyoruz. Bana 2 gün sonraya sıra gelecek. Çayların yanma tehlikesi var. İnşallah güneş olmaz” dedi. Çay üreticisi Ramazan Başar ise “İnsanlar kilometrelerce yoldan çaylarını fabrikalara getirmesine rağmen yığılmadan dolayı mağdur oluyorlar. Bu çaylar kolay toplanmıyor.Vatandaş bu çayı toplatmak için 150 lira işçilik ücreti veriyor. Sonra getirip çayını dereye döküyor” ifadelerini kullandı.

***

Tıklayınız:

Çay üreticileri de mağdur

 

DHA

Etiketler: çay, doğu karadeniz
Okunma Sayısı: 1435
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı