"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Üretmeye korkar olduk"

05 Ağustos 2022, Cuma 23:25
Uşak’da bir pazarcı, “Üretmeye korkar olduk... 1 kilo sera naylonu geçen yıl 20 liraydı şu anda 65 lira oldu. Artık yapmaktan yorulmuş insanlar. Yapamıyoruz, çıkamıyoruz işin içinden” dedi.

Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Sigorta Pazarı’nda pazar esnafının sorunlarını dinledi. Yalım’ın, “Durumunuz nasıl üretebiliyor musunuz, kazanıyor musunuz pazardan” diye sorduğu hem  çiftçilik yapan hem de pazarda ürettiklerini satan bir pazar esnafı, mazot ve gübreye çalıştıklarını,  artık üretmeye korkar olduklarını belirterek şunları söyledi:

GÜBRE İLE MAZOTA ÇALIŞIYORUZ 

“Pazarda ürünlerimiz satılmıyor. 5 TL’ye satamıyoruz ürünümüzü. O pazardan o pazara gezdiriyoruz ürünümüzü. Mazot, gübre maliyeti… Buna bir çare, bir dur diyen  olması lazım. Artık bu zam, neyin zam mı bu kadar. Zam olurda yüzde 5, yüzde 15, yüzde 30 olur.  Yüzde 500 zam olmaz yani. Mazot geçen yıl 6 bin 500 liraydı (6 lira 50 kuruş), oldu 24,30,32 (TL)...  Gübre ile mazota çalışıyoruz artık. Artık kendimize kar payı kalmadı. Nasıl bu işin içinden çıkacağız  da Tarım Krediyi ödeye  ceğiz, Şeker Bank’ı ödeyeceğiz, DenizBank’ı ödeyeceğiz… Biz bunları nasıl  ödeyeceğiz? Nasıl işin içinden çıkacağız? Bana bir söyleyen olsun. Çıkamıyoruz işin içinden. Üretmeye korkar olduk... 1 kilo sera naylonu geçen yıl 20 liraydı şu anda 65 lira oldu. Ben sera yapım ustasıyım, bayadan (eskiden) bana 5 iş gelirdi yap diye şimdi 1 iş gelmiyor. Adam, ‘Satılık benim seram, satar mısın’ diyor. Artık yapmaktan yorulmuş insanlar. Yapamıyoruz, çıkamıyoruz işin içinden. Seneye daha berbatız. Seneye ben yapmayacağım. Kendime ceza vereceğim, üretmeyeceğim. Çünkü mazot pahalı benim buraya gelmem 500 lira. Her pazar 500 lira kazanmıyorum ki ben. Üretmiyorum, üretemiyorum. Bu işi bırakacağım. Millet ne yiyecek onu düşünüyorum üzülüyorum.” 

 

Etiketler: üretmek
Okunma Sayısı: 1207
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Rasim

    6.8.2022 09:32:03

    Millet ağaç kökü yeme noktasına geliyor, tevbe ve helalleşme acilen şart oldu.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı