"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşın konut hayali kalmadı

23 Eylül 2021, Perşembe 23:26
Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, İnşaat malzeme fiyatlarının konut fiyatlarını belirleyen en önemli unsur olduğunu hatırlatırken, bu şartlar altında alım gücü düşen vatandaşın konut alma imkânının ortadan kalktığına dikkat çekti.

Konut fiyatlarının, inşaat maliyetleriyle kıyaslandığında yüksek olmadığını da vurgulayan Bahadır “Konut fiyatları maliyetlerle aynı oranda yükselmiyor. Mevcut maliyetlere bakıldığında konut fiyatlarının daha yüksek olması gerekir, maliyetler dolar ve enflasyona oranla iki katından fazla artmış durumda” dedi. İnşaat girdi maliyetlerindeki fahiş yükseliş devam ederken, sektördeki dengesizliklerden yakınan konut üreticileri de çareyi endişelerini dile getirmekte buluyor. Mevcut maliyetlere bakıldığında konut fiyatlarının daha yüksek olması gerektiğine dikkat çeken Bahadır, maliyetlerin dolar ve enflasyona oranla iki kattan fazla arttığını belirtti. 

MÜTEAHHİT SATTIĞINI YERİNE KOYAMIYOR

İnşaat malzeme fiyatlarının konut fiyatlarını belirleyen en önemli unsur olduğunu hatırlatan Abdüssamet Bahadır, bu şartlar altında alım gücü düşen vatandaşın konut alma imkânının ortadan kalktığına dikkat çekti. Bahadır “Bu yıl inşaat yapmaya kalkan müteahhidin bildiği tüm hesaplar şaşıyor, karşılaştığı rakamlar hesaplarını alt üst ediyor. Bu durum en çok da orta ve alt kategoride bina inşa eden konut üreticisini de etkiliyor. Ancak tüm bunlara rağmen konutlara baktığımızda fiyat artışları, maliyetlerin artışına kıyasla hiç artmamış gibi duruyor. Müteahhit sattığını yerine koyamıyor” dedi. 

Yalova - Recep Bozdağ 

Okunma Sayısı: 1168
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı