"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni vergiler endişeyi arttırdı

26 Mayıs 2020, Salı 19:30
Türkiye’de giderek artan bütçe açığı dolayısıyla hükümet, pek çok alanda vergileri yükseltiyor.

Ramazan Bayramı öncesinde binlerce ürünün ithalatına ek vergi getiren ekonomi yönetimi, bayramın ilk gününde ise vatandaşların döviz ve altın alımlarında alınan vergiyi 5 kat arttırdı.

DW Türkçe’ye konuşan ekonomistlere göre hükümet, koronavirüs salgını sebebiyle oluşan kaynak açığını vatandaşlara yönelik yeni vergiler ile kapatmaya çalışıyor. Ancak atılan adımlar, uluslar arası yatırımcılarda ‘sermaye kontrolü’ endişelerini artırıyor. Vergi uzmanı Nedim Türkmen’e göre, hükümetin art arda yürürlüğe koyduğu vergilerin asıl amacı Türkiye’de dövize olan talebi sınırlamak. Binlerce ithal ürüne ek vergiler getirildiğini, ancak Türkiye ekonomisinin üretim yapmak için ara malı ithalat etmek zorunda olduğunu dile getiren Türkmen, döviz ve altına getirilen vergilerin ise halkın tasarruf alışkanlıklarını değiştirmeyi amaçladığını ifade ediyor. Ekonomist Dr. Cüneyt Akman ise, son dönemde Türkiye’nin hem cari açık hem de bütçe açığı vererek ‘ikiz açık’ sorunu yaşamaya başladığına dikkat çekerek “Bu yıl cari açığı dengelemek için turizm gelirlerinin de olmayacağını düşünürsek, ekonomide en riskli ülkelerden biri haline geliyoruz” diyor. 

Okunma Sayısı: 1611
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    27.5.2020 00:19:54

    COVİD19 Salgını birçok gerçekleri su yüzüne çıkardı.Ülkemiz ile i,lgili olan kısmı şudur:Yeni hastahaneler yapıldı ve biz salgına karşı başarılıyız diye afra-tafra yapanların aslında hiçde başarılı olmadıkları açıkça görülmektedir, 1-Sokağa çıkma ile işinden uzakta kalan yada çıkarılan çalışanlara işsizlik fonunda biriken paralar OTOYOL-KÖPRÜ Müteahhitlerine aktarıldığından kasa boşaldığı için nakdi yardımlar maalesef yapılmamış yada çam sakızı çoban armağanı misal olmuştur. 2-Salgına karşı tedbir aldık,ekonomimiz sağlam diyenler esasen 70-80 kuruşluk maske dağıtımını yüzüne-gözüne bulaştırmış ve dağıtım 2 ay sonra sıkıntıyı hafifletsede hala problem yaşanmaktadır. 3-Sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu maske,tulum gibi malzemeler önceleri hayırseverlerce sağlık kurumlarına temin edilip gönderilmiştir.Ekonomi iyi,tedbirler zamanınd aalınmış olsa bunlar yaşanırmıydı. 4-Hlaka yardım eden belediyler resmen kanunsuzca engellenmiş ve toplumda yeni fitne ateşi yakılmıştır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı