"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Yoksullaşma toplumsal tepkiye sebep olur'

23 Ekim 2021, Cumartesi 15:24
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Enflasyon yüksek. Enflasyon ile birlikte yüksek gıda fiyatları ile doğal gaz, elektrik ve petrol fiyatlarının artışı, yoksullaşma ile olası toplumsal tepkileri beraberinde getirebilecektir” dedi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ekonomideki kötü gidişe işaret ederek, “Küresel ekonomiden aldığımız ve azalmakta olan payımızı artırmak için yüksek katma değerli üretim yapmamız, bunu yapabilmemiz için de eğitim sistemimizde kapsamlı bir düzenleme gerçekleştirmemiz gerekiyor. Covid-19 riski fabrikalarda endişe oluştuyor. Hammadde temininde sıkıntılar devam ediyor. Konteyner bulunamıyor ve navlun fiyatları çok yüksek seyrediyor. Bütün bunlar ve ilâveten kurda yaşanan hareketlilik, tüm maliyetleri öngörülemez bir şekilde sürekli artıyor. Enflasyon yüksek. Tüm bu değişkenlere bağlı olarak sanayici, ürettiği ürüne sağlıklı bir fiyatlandırma da yapamıyor.

Nitelikli beyin göçünün artarak devam etmesi çok önemli. Enflasyon ile birlikte yüksek gıda fiyatları ile doğal gaz, elektrik ve petrol fiyatlarının artışı, yoksullaşma ile olası toplumsal tepkileri beraberinde getirebilecektir. Daha çok istihdam için daha çok yatırıma ihtiyacımız var. ‘Türkiye’ye yatırım yapmak giderek daha fazla riskli’ algısı ivedilikle yok edilmelidir. Bunun için 430’larda seyreden risk primimizi en kısa sürede aşağı çekmemiz gerek.” şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 1422
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı