"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zamlı elektrik faturaları TBMM gündeminde

06 Şubat 2016, Cumartesi 11:55
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, son dönemdeki zamlı elektrik faturalarıyla ilgili olarak TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi takdim etti.

Öztrak, “Dağıtım şirketlerinin, içinde olduğu mali sıkıntıları aşması için dağıtım bedellerinde üstü örtülü bir zam yapıldığı doğru mudur?” diye sordu.

CHP Milletvekili Öztrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, düşük maliyetli enerji sağlanmasının ve şeffaf bir elektrik piyasası kurulmasının, 6446 Sayılı Enerji Piyasası Kanunu’nun amaçları arasında sayıldığını belirtti. Kanundaki bu düzenlemelere rağmen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) elektrik faturalarına ilişkin yaptığı son düzenlemelerin, kanunun lafzı ve ruhuyla uyumlu olmadığını söyleyen Öztrak, “Faturalarda daha önce ayrıntılı şekilde yer alan dağıtım bedeli, iletim bedeli ve sayaç okuma bedeli gibi kalemler kaldırılmış ve, ‘dağıtım bedeli’ adı altında birleştirilmiştir. Bu düzenlemenin, abone faturalarında şeffaflığı ortadan kaldırdığı aşikârdır” değerlendirmesinde bulundu.

‘ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNE ÜSTÜ ÖRTÜLÜ DESTEK’

Faik Öztrak, faturalara son dönemde "dağıtım bedeli" adı altında, olması gerekenden daha yüksek tutarlarda meblağların yansıtıldığı, yeni uygulamayla döviz kurlarındaki hızlı artıştan olumsuz etkilenen dağıtım şirketlerine, üstü örtülü bir destek sağlandığı iddialarını da hatırlatarak şu soruları yöneltti: “Faturalarda daha önce ayrıntılı olarak görülen bazı kalemlerin birleştirilmesinin sebebi nedir? Daha önce faturalara yansıtılan kayıp-kaçak bedeli, şimdiki uygulamada dağıtım bedeli veya başka bir kalem içerisinde abonelere yansıtılmakta mıdır? Dağıtım şirketlerinin içinde olduğu mali sıkıntıları aşması için dağıtım bedellerinde üstü örtülü bir zam yapıldığı doğru mudur?”

Okunma Sayısı: 1340
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı