"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz ve BAE soruları

18 Şubat 2022, Cuma 00:30
İYİ Parti Milletvekili Sezgin ve gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren Erdoğan’ın BAE ziyaretine ilişkin, “15 Temmuz’un hesabı soruldu mu yoksa BAE’yi suçlamak hata mıydı?” diye sordular.

İYİ Parti Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ve Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretini eleştirdi. Sezgin TBMM Genel Kurulunda şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanın Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sırasında 13 metne imza atılmıştı. Sayın Erdoğan BEA’yi Türkiye’nin körfez bölgesindeki başlıca ticaret ortağı olarak tanımlamıştı. (…) 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki en önemli aktörlerden olduğu söylenen Birleşik Arap Emirlikleri’yle bugünkü yakınlaşmayı hangi gelişme tetiklemiştir? BAE’nin 15 Temmuz’un arkasında olmadığı mı ortaya çıkmıştır, yoksa Birleşik Arap Emirlikleri bu rolü için özür mü dilemiştir? İktidar 15 Temmuz’un hesabını sormaktan vaz mı geçmiştir, yoksa 15 Temmuz’un müsebbipleriyle ilgili olarak milletimiz bugüne kadar iktidar tarafından yanıltılmış mıdır? İktidar bu dönemlerin hangisinde hata yapmıştır, hangisinde milletimizi yanlış bilgilendirmiştir?” 

Hangisi hatalı?

Sezgin, şöyle devam etti: “Şimdi bugün doğru olanı yapıyorsak Birleşik Arap Emirlikleri ile düşmanlığa varan ilişkilerimiz hatalı mıydı? O hata değilse, şimdi yapılan mı yanlıştır. Tabi soruyu Mısır ve İsrail ile yeniden vuslat hamleleri konusunda sorabiliriz ve liste uzayıp gider. Biz, bu ülkelerle ilişkilerimizin normalleşmesine elbette ki karşı değiliz, hatta iktidarın sadece dışarıda kendisine yarattığı hasımlarla değil, içeride vatandaşlarıyla da barışması gerektiğini düşünüyoruz. Birtakım hezeyanların etkisinin azaldığı ve dış ilişkilerin onarılmaya başlandığı bu süreçten memnuniyet duyuyoruz. (...) Bugüne kadar hezeyan, lüzumsuz iddia ve anlamsız ideolojik ısrarları nedeniyle yaratılan husumetten dolayı, ulusal çıkarların aşındırıldığını, millî güvenlik açısından önemli risk ve maliyetler yaratılmıştır. Bu iktidar, ağır maliyetler yaratan, ama hesap vermeyen bir iktidardır. Hesap vermeme, bu iktidarın alametifarikasıdır, hataların hesabı verilmemektedir.” Ankara - Anka

Hesabı soruldu mu?

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Türkiye ile BAE’nin ilişkilerinin düzelmesine ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında, iktidarın geçmişte BAE’yi 15 Temmuz darbe girişimini desteklemekle suçladığını hatırlattı ve “Gerçekte 15 Temmuz’un arkasında BAE’nin ya da başka bir dış gücün bulunduğuna inanmıyor muyduk? Yoksa gerçekte yok muydu BAE parmağı da, biz iç kamuoyunu ‘beka söylemi’ne inandırabilmek için mi üretmiştik böyle kıytırık dış güç manipülasyonunu?” diye sordu. Taşgetiren, iktidarın 15 Temmuz hakkındaki söylemlerini hatırlatarak, “Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan herhangi bir toplantıda 15 Temmuz’daki rollerinin hesabı sorulmuş mudur?” dedi. Haber Merkezi

Etiketler: 15 Temmuz, BAE
Okunma Sayısı: 3672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Taner

    18.2.2022 10:58:40

    Onu bunu bilmem 15 Temmuz meclis darbe araştırma komisyon raporu nerede göstersinler goremeden kaybolmuş önce onu bi bulalım. Ak kaşık Kara kaşık onu bi görelim.

  • Hüseyin İlhan

    18.2.2022 09:46:13

    15 TEMMUZ için TBMM'de araştırmayı ret edenelrden hiçbir devlet ve kuruma hesap soracak ne güç,ne yürek nede niyet AKP ve kuyruğu MHP de yok.AKP-MHPnin gücü ancak ve ancak masum müslümana,samimi dindara,sessiz milyonlara zam,zulüm ve hukuksuzluklar ile eza,cefa ve kıyım yapmadadır.

  • S.topuz

    18.2.2022 03:47:53

    Bir de bu 15 Temmuz konusunda da kandıran ve kandırılanlar VARMI acaba? Sorusu da insanın aklına gelmiyor değil. Mi? Tabi bunu tefsir edecek olan zamandır. Bekleyelim?..

  • nabi

    18.2.2022 01:48:33

    Kellim kellim ya lem fa (konuş konuş boş) nevinden olmaz inşaallah. Bu gün ülkeyi dışarıda ve de aynı zamanda misli misli derin kırizlerin ortasında getirip bırakan sorumsuz tek adam rejimi ve ortakları becerdikleri bu yıkımların izahını kamuoyu önünde yapmak zorundadırlar.Susmakla veya savsamakla sorumluluktan kurtulamazlar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı