"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

17 kanala kapatma cezası: ''Hiçbir ilke tanımadan yaptıkları yayınlarla...''

24 Nisan 2016, Pazar 11:40
RTÜK, lisans almadan, TÜRKSAT üzerinden yapılan yayınlarla "dur" dedi. Bu kapsamda 17 kanala ilişkin kapatma kararı alındı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisans almadan TÜRKSAT üzerinden yapılan yayınlar hakkında RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, hiçbir ilke tanımadan yaptıkları yayınlarla vatandaşı maddi ve manevi zarara uğratan, toplum sağlığına zararlı ürün pazarlayan, telif hakkına uymadan film, dizi ve programlar yayınlayan televizyon kanallarına ceza verildi.

İnsan sağlığına zararlı bitkisel ve sahte ürünler satarak tüketiciyi mağdur eden, haksız kazanç sağlayan, toplum ahlakını zedeleyen yayınlar yapan, kumar oynatan ve sahte yarışmalarla seyircileri yanıltan kanallarla ilgili RTÜK'e çok sayıda şikayet geldi.

Bunun üzerine harekete geçen RTÜK, 6112 sayılı Kanunun 29'uncu maddesinin 3. fıkrası uyarınca 17 kanalın kapatılmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede 17 kanal kapatılacak. Kararın TÜRKSAT'a bildirilmesinin ardından kanalların yayını TÜRKSAT tarafından durdurulacak. 

AA

Okunma Sayısı: 3046
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı