"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

21 memur PKK’nın elinde

23 Ağustos 2015, Pazar 13:45
Van İli Saray İlçesinde kaçırılan 11 gümrük memuru ve bir şöförün PKK tarafından kaçırıldığı açıklandı. 10 Ağustos’ta Hakkari’de PKK tarafından kaçırılan 10 gümrük memurundan da haber alınamıyor.

Genelkurmay Başkanlığı, Cumartesi günü Kapıköy Sınır Kapısı’nda çalışan ve mesai bitiminde ayrıldıktan sonra haber alınamayan 11 gümrük memuru ve bir araç sürücüsünün PKK tarafından kaçırıldığını açıkladı. Açıklamada “Van İli Saray İlçesinde, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Kapıköy Sınır Kapısında görevli 11 Gümrük Muhafaza Memuru ve araç sürücüsü kaçırılmıştır.”  denildi.

Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda Cuma günü saat 16.30'da mesai bittikten sonra 11 gümrük memuru ve bir şoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla Van'a gitmek üzere yola çıktı. Kendi özel araçlarıyla yola çıkan memurlar Van'a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamamıştı. Bunun üzerine yakınları ve diğer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergâhında araştırma yapıp, haber alınamayan 12 kişiyi bulmak için çalışma başlatmıştı.

Hakkari’de memurlardan 14 gündür haber alınamıyor

Yüksekova ilçesindeki Esendere Sınır Kapısı'nda görev yapan ve bir süre önce hizmet vermeye başlayan Çukurca ilçesindeki Irak sınırında bulunan Üzümlü Sınır Kapısı'nda geçici olarak görevlendirilen 10 gümrük muhafaza memuru, 10 Ağustos sabah saatlerinde Yüksekova'dan Çukurca'ya gitmek üzere minibüsle yola çıkmıştı.

Gümrük memurlarının görev yerlerine gitmediklerinin tespit edilmesi üzerine telefonla ulaşmaya çalışan diğer görevliler, konuyu Kaymakamlığa bildirmiş ancak güvenlik güçlerinin personeli bulma çalışması sonuçsuz kalmıştı.

Memurların aileleri o tarihten bu yana endişe ile yakınlarını bekliyor.

Haber Merkezi

Etiketler: tsk, pkk, memur, kayıp, adam kaçırma
Okunma Sayısı: 2139
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mahmut demirkollllu

    23.8.2015 21:44:45

    kaçırılan 20 memur pkk lının cebindemi dağa gitti.Nerde insansın uçaklar,nerde gece dürbünleri,nerde MİT,nerde korucu devlet .BU pkk lılar sihirbazmı ki saatlerce dağa yürüyorlar vede görünmüyorlar?Evet hainler kaçırır ama yarım saat sonra ensesine tekme yemeliydi.Demekki pkk 100000 kişiyi dağa kaçırsa gören yakalayan olmayacak .Olacak şey değil.Kaçırılanları tesbit edip yakalamayanlara ne demeli..acizlik

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı