"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 eski bakan hakkında suç duyurusu

15 Haziran 2015, Pazartesi 11:52
Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP), yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına adı karışan AKP 4 eski bakan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar’ın 7 Haziran genel seçimleriyle birlikte dokunulmazlıklarının kalktığını belirten HKP avukatları, soruşturma başlatılmasını istedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına adı karışan AKP 4 eski bakanın dokunulmazlıklarının genel seçimlerle birlikte kalkması üzerine HKP avukatları harekete geçerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları, suç duyurusunun gerekçesini etkili soruşturma yürütülmemesi ve etkili başvuru hakkının ihlal edilmesi olarak açıkladı. Avukatlar Ayhan Erkan, Ali Serdar Çıngı ve Pınar Akbina tarafından sunulan dilekçede eski bakanlar hakkında 'suç işlemek için örgüt kurmak, zimmet, irtikap ve görevi kötüye kullanma' suçlamalarına yer verildi. Başsavcılığın dört bakan hakkında derhal soruşturma başlatarak takipsizlik verilen dosyadaki tüm delil, bilgi ve belgelerin toplanarak ivedilikle iddianame hazırlanması istendi.

Okunma Sayısı: 3852
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı