"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet olmadan devlet olmaz

10 Mayıs 2018, Perşembe 01:20
Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, “Biz bir numaralı mesele olarak adaleti görüyoruz. Adalet olmadan devlet olmaz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Ankara’da medya temsilcileri ile bir araya geldi. AKP ile aralarında 3 temel farklılık olduğunu söyleyen Karamollaoğlu seçim kampanyası ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 24 Haziran seçimlerinde kullanılacak seçim sloganlarının de “DEĞİŞTİR” olacağını bildirilen toplantıda Karamollaoğlu, “Bugünkü iktidarla neden bir araya gelmediniz?” sorusunu cevapladı. AKP ile aralarındaki 3 temel farklılık olduğunu belirten Karamollaoğlu şunları söyledi:  “Türkiye’nin en önemli sorunu kutuplaşma, kamplaştırma. Türkiye’mize en büyük zararı kutuplaştırma-kamplaştırma veriyor. Beka sorunu konusunda kısmen haklılar, ama beka sorunu karşısında ilk yapılacak iş içeride bütünleşmektir. Siyaset de bir yarış ama siyaset husumeti kaldırmaz. Biz birbirimizin hasmı değil sadece rakibiz. İkincisi bizim yönetim anlayışımız farklı. Biz bir numaralı mesele olarak adaleti görüyoruz. Adalet olmadan devlet olmaz. Ardından liyakat geliyor. Devletin başında olanlar ülkenin sorunlarını çözerken ehil insanlardan seçilmeli. Benden olan çamurdan olsun yaklaşımı olmaz. Üçüncüsü istişaredir. Farklı görüşlerdeki insanlarla istişare edilmeli. İstişare ederseniz hata yapma riskinin en aza iner” diye konuştu.

Gün gelecek özür dileyecekler

Medya özgürlüğünün bir ülkede olmazsa olamazlardan olduğunu söyleyen Temel Karamollaoğlu, “Şu anda Sayın Cumhurbaşkanına tarifi imkânsız bir aşkla bağlanmış bir medya var. Oysa medya bağımsız olmalı. Herkesin görüşlerini verebilmeli. Böyle gazetecilik olmaz. Böyle medya da olmaz. Gün gelecek özür dileyecekler ama o zaman bu özürleri beş para etmeyecek” diye konuştu.

Hukuka güven kalmadı

Türkiye’de hukuka güven kalmadığını ve bir değişime ihtiyaç olduğun söyleyen Karamollaoğlu, “Biz istiyoruz ki, Türkiye’de yaşayan bütün insanlar kalplerinde huzur bulsunlar. Adaletten emin olsunlar. Devletin başındaki insana tam zıt düşüncelerini açıklayabilsinler” dedi. Sorular üzerine HDP’’nin Cumhurbaşkanı adayı Selehaddin Demirtaş’la görüşmeyi “şov” gerekçesiyle şimdilik düşünmediklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Demirtaş’ın aday olmasına engel yoksa kanunen fikirlerini topluma anlatması için tutukluluk halinin sona erdirilmesi gerekir. İnşallah biz gitmeden o çıkar bize de geçmiş olsun deme imkanı doğar. Bu hukukun gereğidir. Tutukluluk bir tedbirdir. İnşallah Demirtaş kısa zamanda tahliye edilir. Bunu yapmak hükümet yönünden de toplumda erdem olarak algılanır kanaatindeyim. Bunu da ümitle bekliyorum” diye cevapladı.

Ahitnamenin yanında itirafname de olursa çok daha anlamlı olur

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “Ahdim olsun ki faizler, enflasyon ve cari açık düşecek” sözlerine cevap verirken, “Yanında bir de itirafname olabilirdi” dedi. Erdoğon’la görüşmenin bu safhada nezaket ziyaretinden öte bir görüşme olmayacağını ifade eden Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı adaylarının ekran önünde tarafsız bir televizyonda açıkoturumda konuşmak yararlı olur. Barış ve huzur içinde bir kampanya yürütmek istiyoruz” diye konuştu. Seçim kampanyasına memleketi olan Sivas’tan başlayacağını açıklayan Karamollaoğlu, seçim sandığına bütün partilerin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

MEHMET KARA - ANKARA

[email protected]

Okunma Sayısı: 2863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı