"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adnan Oktar grubunun finansal yapılanması hakkında dikkat çeken detaylar

13 Temmuz 2018, Cuma 15:48
İstanbul polisinin 'Adnan Oktar yapılanması'yla ilgili düzenlediği operasyonda Oktar'la ilişkili 86 şirkete kayyum atandı. 'Oktar yapılanması'nın tespit edilen aylık kazancının 1 ila 10 milyon dolar arasında olduğu ileri sürüldü.

​Sözcü'nün haberine göre, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 'Adnan Oktar yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 106'sı kadın 235 şüpheliden 190'ı gözaltına alınırken, örgütün ekonomik yapılanması da ortaya çıkarıldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ile 2 yıl önce başlatılan soruşturmada örgütün 86 şirketi tespit edildi. Bu şirkerlerle Oktar'a ait olduğu öne sürülen Milli Değerleri Koruma Vakfı, Teknik Bilim ve Araştırma Vakfı ve bir derneğe kayyum atandı.

'KARA PARA AKLAMA, DOLANDIRICILIK'

Habere göre, araştırmalar yapının ticaretteki karanlık yüzünü de ortaya çıkardı. İddiaya göre yapı, uluslararası şirketlerle ticaret yaparken önce güven sağladı. Bunun için yüklü miktarda ürün alımı yapıldı. Ödemeler düzenli olarak hesaplara yatırıldı. Ancak daha sonraki yüklü miktarda işlem yapan firmalar ödeme yapmadı. Şebekenin bankalardan şirketlerin adına kredi çektiği, bu firmaların başka kişilere devredilerek ödeme yapılmadığı da öne sürüldü. Şebekenin ayrıca hayali ihracat yaptığı da bildirildi.

Polisin tespitine göre, onlarca adres kullanan yapı, bazı lüks villaları kiralamıştı. Lüks hayatın yaşandığı bu villalardan bazılarına 200 bin lira kira ödendiği ortaya çıktı.

Yapının bir çok üyesinin evine de zorla sahip olduğu iddia edildi. Birçok örgüt üyesinin mirasına sahip olunması için de belge imzalatıldığı belirtildi.

'AYLIK KAZANÇLARI 1 İLA 10 MİLYON DOLAR ARASINDA'

Polisin tespitine göre, yapının aylık kazancının 1 ila 10 milyon dolar arasında değişiyor. Ancak bu rakamın minimum düzeydeki tespit olduğu belirtiliyor. Belirlenen tüm mal varlıklarına el konulan yapının, milyonlarca dolarlık taşınmaz ve değerli eşyaya da sahip olduğu tahmin ediliyor.

Oktar yapısına ait depolardan çıkan 4 kamyon dolusu tablo, vazo, el yapması eserler, altın varaklı el oyması eşyaların da tarihi eser olup olmadığının inceletileceği öğrenildi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tasnifi yapılarak istiflenen eşyaların tarihi eser olmasa dahi milyonlarca lira değerinde olabileceği belirtiliyor.

Polisin tespitine göre yapılanma, elde edilen paraların bir kısmını, yeni eleman devşirilmesi için kullanıyor. Genç erkeklerin bu paralarla lüks araçlar ve lüks hayat yaşadığı, yapıya yeni kadınlar kazandığı belirtiliyor.  

Okunma Sayısı: 4088
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı