"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akademisyen "Koruma" talep etti

18 Ocak 2016, Pazartesi 16:13
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyesi 15 akademisyenin de aralarında bulunduğu bir grup, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyesi 15 akademisyenin de aralarında bulunduğu bir grup, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki alanda toplanan 15 akademisyen ile Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İstanbul Şubesi ve Eğitim-Sen 6 Nolu Üniversiteliler Şubesi üyeleri, soruşturma konusu olan bildiri ve Sedat Peker hakkında yapacakları suç duyurusuna ilişkin açıklama yaptı.

Bildiride imzası olan Prof. Dr. Beyza Üstün, bildiriye imza atan bazı akademisyenlerin odasına tehdit kağıtları asıldığını, hatta bazılarının odasının yakıldığını öne sürdü.

Haklarında pek çok yerde soruşturma açıldığını aktaran Üstün, linç ve nefreti büyüten herkes hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, buna Sedat Peker ile başladıklarını ifade etti.

Koruma talebi

Konuşmanın ardından gruptakiler, hazırladıkları ayrı ayrı suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Ortak metinli dilekçelerde, sosyal medyada, bildiride isimleri bulunan akademisyenlere yönelik ifadeleriyle gündeme gelen Sedat Peker'in, "suç örgütü kurmak, hakaret, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlarından yargılanarak tutuklanması talep edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde ayrıca, "Can güvenliğimiz tehlikede olduğundan devletin pozitif yükümlülükleri gereği sayın savcılıkça tarafıma koruma tahsis edilmesini talep ederim" ifadesi yer aldı.

AA

Okunma Sayısı: 1678
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı