"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ali İsmail Korkmaz davasında flaş gelişme!

26 Aralık 2014, Cuma 10:10
Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz davasının savcısı değişti.

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinden darp edilerek öldüğü iddiasıyla açılan davanın altıncı duruşması Kayseri'de başladı. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz da CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile adliyeye geldi. Korkmaz ailesi ve yakınları, adliye yerleşkesi önünde bariyerlerle oluşturulan koridorun ve adliye binasının girişindeki kontrolün ardından duruşma salonuna girdi. Ali İsmail'in ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, bu duruşmada karar çıkmasını beklediklerini söyledi.

Davada duruşma savcısı değişti. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, daha önceki mütalaayı aynen tekrarladı.

Sanık polis Mevlüt Saldoğan ise ameliyat olduğunu bildirerek duruşmaya katılmadı.

6. DURUŞMA

Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek komaya sokulan, 38 gün sonra ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili davanın 6'ncı duruşması Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılıyor.

SANIK POLİS VE AVUKATI MAZERET BİLDİRDİ

Sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan, üç gün önce Ankara'da ameliyat olduğu gerekçesiyle mazeret bildirdi ve duruşmaya gelmedi. Saldoğan'ın böbrek taşı düşürdüğü için rapor aldığı öğrenildi. Aynı şekilde avukatının da Nevşehir'de başka bir mahkemede duruşması olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmayacağı öğrenildi.

Ağabey Gürkan Korkmaz sanık polis Mevlüt Saldoğan ile ilgili bu belgeyi paylaştı.

AĞABEY KORKMAZ: KARAR ÇIKMASINI BEKLİYORUZ

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden karar çıkmasını beklediklerini ifade eden ağabey avukat Gürkan Korkmaz ise yaptığı açıklamada, "Altıncı duruşmadan karar çıkmasını bekliyoruz. Zira tüm deliller toplandı. Savcı, mütalasını, sanıklar ve sanık avukatları da savunmalarını yaptı. Dosyada hem bizim açımızdan hem de sanıklar açısından noksan kalmadı. Bir karar çıkmasını, çıkmadığı takdirde mahkemenin birkaç gün süre verip, 2015 yılına girmeden, kardeşimin katilleriyle ilgili bir karara varmasını bekliyoruz" dedi.

Okunma Sayısı: 1337
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı