"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alo Fetva Hattı'na gök taşı düştü!

05 Aralık 2015, Cumartesi 15:40
Alo Fetva Hattı'na "Gök taşı satışından elde edilen gelirden zekat verilir mi?" sorusu yöneltildi.

Sorular, tüm helal kazançlarda olduğu gibi, üzerinden 1 yıl geçtikten sonra, gelirden 40'ta 1 oranında zekat verilmesi tavsiyesiyle yanıtlanıyor. Eski Maliye Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Twitter üzerinden anket yapmış ve anket sonucuna göre gök taşından vergi alınmayacağını açıklamıştı.

Bingöl'ün Sarıçiçek Köyü'ne düşen gök taşının satışından vergi alınıp alınmayacağına yönelik tartışmaların ardından, şimdi de elde edilen gelirden zekat verilip verilmeyeceği sorusu gündeme geldi. Bazı vatandaşlar, soruya cevap bulmak için Alo Fetva Hattı'na danıştı.

BAKAN ANKET YAPMIŞTI

Sarıçiçek'e düşen gök taşının satışından vergi alınıp alınmayacağı tartışması, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in 19 Kasım 2015'te Twitter hesabından paylaştığı, "Göktaşı satışına vergi tartışması. Bingöl Sarıçiçek Köyü'nde gök taşları satışı vergiye tabi mi? Ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki anket sorusuyla başlamıştı. Şimşek, takipçilerinin büyük bölümünden, gök taşı satışından vergi alınmaması gerektiği yönünde cevaplar almış, bunun üzerine "Bingöllülerin gök taşı satışına vergi yok" açıklaması yapmıştı.

40'TA 1 ZEKAT

Satışların vergiden muaf olduğunu öğrenen vatandaşlardan bazıları, dini açıdan bir yükümlülükleri olup olmadığını sorgulamaya başladı. Bölgedeki imamlara ve ilahiyat fakültesi hocalarına "Gök taşından elde edilen gelir için zekat vermemiz gerekir mi?" soruları yöneltilmeye başlandı. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Alo Fetva (190) hattına da konuyla ilgili sorular geldiği bilgisine ulaşıldı. Sorulara verilen cevapta helal kazanç üzerinden zekat verilmesi gerektiği hatırlatılarak, üzerinden 1 yıl geçtikten sonra, elde edilen gelirden 40'ta 1 oranında zekat verilmesi tavsiye ediliyor. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Çapcıoğlu, kendisine de bu tür sorular sorulduğunu ve cevaben, elde edilen helal kazancın üzerinden, 1 yıl sonra belirlenmiş oranlarda zekat verilebileceğini söylediğini anlattı.

AA

Okunma Sayısı: 1962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı