"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anayasa Komisyonu önümüzdeki hafta toplanıyor

24 Ekim 2019, Perşembe 22:35
Birleşmiş Milletler (BM) Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye’nin kuzeydoğusunda yapılan ateşkesin “genel anlamda” işlediğini ve Anayasa Komisyonu'nun önümüzdeki hafta Cenevre’de toplanacağını duyurdu.

Geir Pedersen, bölgede muhalifleri destekleyen 7 Arap ülkesi ve ABD’nin de yer alacağı Batılı devletlerden temsilcilerin önümüzdeki cuma günü İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanacağını belirtti.

Pedersen, söz konusu Anayasa Komisyonu'nda “Astana Üçlüsü” olarak da bilinen Rusya, İran ve Türkiye’den temsilcilerin bulunacağını fakat bu ülkelerden onay beklediklerine yer verdi.

Bölgede bulunan ‘büyük güçlerin’, “Suriye’ye ait ve Suriye’nin öncülüğündeki” anayasal çalışmalara 'doğrudan' katılmayacağını söyleyen Pedersen, öte yandan bu güçlerin süreci desteklediğine yer verdi.

Norveçli BM Özel temsilcisinin ocak ayından bu yana yürüttüğü Anayasa Komisyonu'nu toplama çalışmasında söz konusu adım, 8 yıldır savaşın devam ettiği Suriye’de siyasi reformların yapılması adına mihenk taşı niteliğinde.

“Ateşkes planı genel anlamda işliyor”

Türkiye’nin 9 Ekim’de Suriye’nin kuzeydoğusuna başlattığı operasyonda, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Erdoğan 5 günlük ateşkes anlaşması imzalamış; ateşkesin son saatlerine doğru Putin ve Erdoğan Soçi’de görüşerek 10 maddelik bir mutabakatta uzlaşmıştı.

BM Özel Temsilcisi Geir Pedersen, “Ateşkes genel anlamda işliyor gibi görünüyor. [...] Bu tabii ki zorluklarla karşılanmayacağı anlamına gelmiyor.” ifadelerine yer verdi.

Euronews Türkçe

Etiketler: Anayasa Komisyonu
Okunma Sayısı: 1352
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı