"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Angela Davis Boğaziçi Üniversitesi'ndeydi

10 Ocak 2015, Cumartesi 13:48
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Sosyoloji Bölümü ve Tarih Bölümü ev sahipliğinde her yıl düzenlenen Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı, 1970'li yıllarda, politik tutukluların hakları hareketinin sembolü olan, ABD'li insan hakları savunucusu, filozof, hümanist ve yazar Angela Davis’i konuk etti. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu ve Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in de birer konuşma yaptığı konferansta, eşitlik, adalet ve barış mesajları verildi.

Konuşmasına “Hrant Dink sömürgecilik ve ırkçılığa karşı yürütülen mücadelenin güçlü bir sembolü olmaya devam ediyor” diyerek başlayan Davis, Türkiye’de yaşayan insanların kendi geçmişleriyle nasıl yüzleşeceklerini söyleyemeyeceğini belirterek “Ancak Hrant Dink’ten ve diğerlerinde öğrendiğim kadarıyla özgürce konuşabilmelisiniz. Yunanlılar, Suriyeliler, Ermeniler, hepsinin tabi tutulduğu şiddet hakkında özgürce konuşabilmeliyiz. Aynı şekilde Kürtlerin yaşadıklarını özgürce konuşabilmeliyiz “dedi.

Ulusaşırı dayanışma ruhu sayesinde bugün karşınızdayım

Uluslararası etkileşimin gücüne değinen Davis, kendisinin de bir zamanlar tutuklandığını hatırlatarak, “Belki de sizin anne-babalarınız ya da büyükanne ve büyükbabalarınız benim özgür bırakılmam için sokaklarda yürümüştür. O dönemde muazzam bir uluslararası kampanya yürütülmüştü ve bu kampanya sayesinde her şeye rağmen biz kanmıştık. O dönemde imkânsız görülen bir başarıydı bu, Amerika’daki gücün alt edilemeyeceği düşünülüyordu ancak bu kampanya sayesinde bugün sizlerin huzurunuzdayım” dedi. Ferguson’da yaşanan olayları da ele alan Davis, insanların toplumsal şekilde bir beyanatta bulunduğunu belirterek, ırkçı söylemlere kesinlikle rıza göstermiyoruz diye haykırdıklarına dikkat çekti.

Davis,“Rutin polis eylemlerine, valilik savcılık ve polis arasındaki işbirliğine rağmen siyah hayatların önemeli olduğunu ve bu uğurda sokaklara çıkacaklarını, değişim meydana gelene kadar seslerini duyurmaya devam edeceklerini söylediler “ dedi.

Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı her yıl daha büyük ve farklı bir anlam kazanıyor

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, Hrant Dink’in ölümünün üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen suçluların hala bulunamadığını dikkat çekerek, “Bu süre içinde cinayetin suçlularının adaletle yüzleşmesi günlük siyasetin çalkantılarına feda edildi. Hrant Dink’in kaderi Türkiye için şiddetle arzuladığımız demokratikleşmenin kaderiyle birleşti’’ diye konuştu. Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı’nın her yıl daha büyük ve farklı bir anlam kazandığını belirten Barbarosoğlu, iki gün önce Paris’te meydana gelen vahşeti üniversite olarak koşulsuz kınadıklarının altını çizdi.

*

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1627
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı