"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arındırma politikasıymış

20 Kasım 2019, Çarşamba
KHK ile kamudan ihraç edilen hekim Onur Erden TUS’ta (Tıpta Uzmanlık Sınavı) başarılı olup yalnızca vakıf üniversitelerini seçmesine rağmen tercihleri değerlendirmeye alınmadı.

Erden bunun üzerine eğitim hakkı için ÖSYM’ye dâvâ açtı. İdare Mahkemesi’ne açılan dâvâda ÖSYM’den skandal bir savunma geldi. ÖSYM KHK’ların arındırma politikası olduğunu savundu. ÖSYM’nin savunmasında İdare Mahkemesi’ne verdiği cevapta bir sayfa KHK’ların “FETÖ” ile mücadele için yayımlandığını anlatıldı. Savunmanın devamında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından ve Almanya’nın birleşmesinden sonra da böyle şeyler yapıldığı iddia edildi ve bunun “devletlerin arındırma politikası” olduğu belirtildi. Sağlık çalışanı olan KHK’lıların özel hastanelerde çalışmasına imkân verilmesine rağmen ÖSYM bunu dikkate almadı. BirGün’ün haberine göre Erden dilekçesinde özel kuruluşlarda çalışabileceğini belirtti ve uzmanlığını vakıf üniversitesinde almak istediğini söyledi. Erden davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını ifade etti.

Okunma Sayısı: 3247
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    20.11.2019 09:09:34

    ÖSYM Bu haksızlık ve hukuksuzluğu SSCB.ALMANYA ve bende ilave edeyim ÇİN'in UYGURLU DİNDAŞ VE SOYDAŞLARIMIZAtabiiki birde TERÖRİST DEVLET İSRAİL'in Filistinli din kardeşlerimize yaptığı ARINDIRMA uygulamasını yapıyor.Kendi ifadeleri bu.Demek ki ülkeyi DEMOKRASİ değil,hak-hukuk ve adalet ile ise hiiiiç değil,bu istibdatcı ve despotlar örnek aldıkları hürriyet ve hak düşmanları gibi ülkeyi yönettiklerini izhar ve ifşa etmişlerdir. YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM,YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM,YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı