"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Askeri casusluk davasında tüm sanıklar beraat etti

29 Ocak 2016, Cuma 17:17
Aldıkları mahkûmiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 14 sanık ile Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararı verdiği 44 sanıklı 'İstanbul Askeri Casusluk' davasında tüm sanıklar beraat etti.

Duruşma sonunda Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, “Bu davanın adı bana göre ‘Askeri casusluk’ değil ‘Dijital terör’ davası olmalıydı.” dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen İstanbul'daki 'askeri casusluk' davasında tüm sanıkların beraatine karar verildi. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 56 sanıktan emekli Tuğamiral Şafak Yürekli, emekli albay İbrahim Sezen ve eski TÜBİTAK Güvenlik Daire Başkanı Yücel Çipli'ninde bulunduğu bazı sanık ve avukatları katıldı. 

Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, Adli Tıp Kurumu'ndan bilirkişi raporunun geldiğini belirterek davaların birlemesi yönünde savcıya mütalaasını sordu. Cumhuriyet Savcısı Sezai Öztürk Yargıtay'dan dönen dosyanın, Anayasa Mahkemesi'nin 'İstanbul Askeri Casusluk' davasıyla ilgili verdiği 'hak ihlali' kararının ardından 44 sanığın yeniden yargılandığı 'ana dava' ile arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu belirterek, her iki dosyanın birleştirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de her iki dava dosyası arasında fiili, hukuki ve şahsi irtibat olduğuna karar vererek dava dosyalarının birleştirilmesine hükmetti. Gelen Adli Tıp raporunda aramalarda elde edilen verilerle ilgili bilgiler yer alırken arama sırasında bazı verilerin imajlarının alınmadığı iddia edildi. Ayrıca raporda dijital veri ve hard disklerin hepsinin bulunmadığı vurgulandı. Bu yüzden yapılan incelemelerin ağırlıklı olarak kağıt üzerinde yapıldığı ifade edildi. Duruşmaya katılan bütün sanık ve avukatları dinleyen Mahkeme Başkanı Kaya, “Bu davaların adı bana göre ‘Askeri Casusluk’ değil ‘Dijital terör’ davası olmalıydı.” dedi. Konuşmasına devam eden Kaya, “Davanın sonuna geldik. Bir dünya rekoruna imza atmıştık. 10 gün içinde onlarca yüzlerce casus yakalamıştık. Ancak geldiğimiz noktada ülkemizi bu rekordan ettik. Davanın açılmasında sorumlu olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk.” ifadelerine yer verdi. 

Sanıklara 3600 lira avukatlık ücretine hükmeden mahkeme, dosyadaki Poyrazköy’de bulunan patlayıcılarla ilgili ise herhangi bir karar vermedi. 

Okunma Sayısı: 1319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı