"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Ayasofya istismar edilmesin' dediler

29 Mayıs 2015, Cuma 09:35
Ayasofya Camisi’nin seçim zamanı siyaset malzemesi olarak istismar edilmemesini isteyen İstanbul Alperen Ocakları, cami önünde eylem yaptı

Alperenlerin açıklamasında, "iktidarda olduğu 12 yıl boyunca gerçekleştirilen fetih kutlamaları sırasında Ayasofya’yı hatırlamayan zihniyetin, oy için Ayasofya aşığı kesildiği" vurgulandı. 

Yaklaşan seçim öncesi Ayasofya Camii’nin suiistimal edilmek istendiğini öne süren Alperenler, cami önünde eylem yaptı. Ayasofya Meydanı’nda 23.00 sıralarında toplanan grup, tekbirler ve sloganlar eşliğinde cami önüne geldi. Grup adına basın açıklaması Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican tarafından okundu. 

“Fatih'in emaneti Ayasofya”, “Ayasofya için Alperenler kıyamda” dövizleri taşıyan Alperenlerin açıklaması, “Seçim malzemesi değil, bir şehrin, bir milletin, bir ümmetin ve kutlu bir fethin sembolüdür Ayasofya”, 

AKP iktidarını, kendi siyasi çıkarları için işe yarayacak her şeyi hiç tereddüt etmeden istismar etmekle suçlayan Kürşat Mican, “Bu siyasi istismar, kimi zaman Kur'an-ı Kerim üzerinden, kimi zaman şanlı al bayrağımız üzerinden, kimi zaman bir cenaze üzerinden, kimi zaman da şehitler ve şehit anaları üzerinden olmuştur. İstismarlar neticesinde amaçlarına ulaştıktan sonra istismar ettikleri değerleri ayaklar altına almak, onlarla dalga geçmek ve onları kimi zaman da yok saymaktan da geri durmamışlardır. Kur'an ayetleri ile dalga geçmek, Resulullah efendimize (s.a.v) kibre kapıldı demek, bir fani için Allah'ın sıfatlarını üzerinde taşıyor demek, salavatı şerife eklemeler yaparak bir eğlence aracına dönüştürmek bunlardan sadece birkaç tanesidir. Bir yandan güya çok dindar ve vatansevermiş gibi görünüp, diğer yandan da Hıristiyan ve Yahudi cemaatlerine şirin gözükmek için vermedikleri taviz kalmamıştır.” diye konuştu. 

Ayasofya’nın ibadete açılması için verdikleri mücadeleyi aktaran Mican, bu girişimlerinin mevcut iktidar tarafından engellendiğinin altını çizdi. Mevcut iktidarın her ne şartlar altında olursa olsun, neye malolursa olsun, bedeli ne olursa olsun seçimi kazanmak gibi zorları olduğuna değinen Mican, şöyle konuştu; “Dolayısıyla istismar mevsimi açılmıştır. İşte bu istismar mevsiminde birçok mukaddes değerler tek tek elden geçirildikten sonra sıra Ayasofya’ya gelmiştir. 12 yıldır iktidarda olan bu zihniyetin Fetih kutlamaları sırasında Ayasofya hiç akıllarına gelmiyorken şimdi birden Ayasofya aşığı kesildiler.” 

Kürşat Mican, açıklamasını Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya ile ilgili vasiyetini okuyarak tamamladı. Açıklama sonrası and içen grup, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra olaysız dağıldı. Açıklama sırasında cami önünde Çevik Kuvvet polislerinin bekletildiği görüldü.

Okunma Sayısı: 1544
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı