"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahçeli’nin ‘af teklifini’ geri çekmesi ne anlama geliyor?

06 Aralık 2019, Cuma 23:44
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 24 Eylül 2018’de TBMM’ye sunulan ve bazı suçlarda “5 yıl şartlı ceza indirimi” öngören yasa teklifini, ittifak ortağı AKP’nin yeni infaz düzenleme hazırlığını gerekçe göstererek “beklemeye aldıklarını” açıklaması, siyasette yeni bir tartışma başlattı.

“Cumhur İttifakı çatısı altında tezat ve tersliklerin yaşanmaması” için bu kararı aldıklarını açıklayan Bahçeli’nin, “AK Parti’nin ikinci yargı paketini TBMM’den geçirecek siyasal çoğunluğa sahip olduğuna” vurgu yapması; MHP’nin, AKP’nin teklifine destek verip vermeyeceği ve dahası ittifak ortakları arasında yeni bir krizin habercisi olup olmadığı sorularını gündeme taşıdı. bbc Türkçe’nin haberine göre, AKP, Bahçeli’nin bu çıkışını nasıl değerlendiriyor? İttifak ortağı MHP ile yeni infaz düzenlemesine ilişkin görüşmeler sürdürülecek mi? MHP AKP’nin teklifine destek vermeyebilir mi? AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’ya göre Bahçeli’nin de açıklamasında vurguladığı gibi “ Cumhur İttifakı bu tartışmalardan etkilenmeden devam edecek”. Parti olarak infaz düzenlemesine ilişkin bir çalışma yürütülmekle birlikte henüz bir yasa teklifine dönüşmediğine dikkat çeken Bostancı, infaz düzenlemesinin tek bir partinin kararıyla değil, en geniş konsensusla çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı.Bu nedenle sadece parlamentodaki diğer siyasi partilerle de uzlaşma arayacaklarını belirten Bostancı, “Cumhur İttifakı” ortağı olarak MHP’nin görüşünün alınacağını söyledi. Bahçeli’nin açıklamasının ardından MHP’nin, AKP’nin hazırlayacağı teklife destek verip vermeyeceği merak konusu oldu. 

Etiketler: bahçeli
Okunma Sayısı: 11225
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yaşar

    8.12.2019 17:15:40

    Sayın devlet büyüklerimiz tamam suçlu ola bilirler ama 1 şinin cezasını bir aile çekiyor çocuk ların ve kadınların sahipsiz kalması ve parasız kalmasıni hiç kimse istemez ilk suçu olanlara af çıkması lazım af edilmeyecek suçlar vardır terör ve çocuk tacizi gibi başka bir şekilde islah edile bilme yöntemi çıksın lütfen

  • ahmet

    8.12.2019 03:16:03

    sayın Bahceli boşuna böyle bir karar vermez mutlaka istemediği ve hoşuna gitmeyen bir medde vardır 2 ci pakette

  • Tarik

    7.12.2019 22:49:34

    Yazık oldu, bundan böyle mhp 'nin söyleyeceği vaadlara kimse inanmaz. Çekmeyip kabul gormeseydi mhp adına daha iyi olurdu.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı