"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başgil olayının tekrarı

01 Mayıs 2018, Salı 18:28
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Abdullah Gül’ü ziyaret ettiği iddialarına değinen CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “1961 yılında Başgil’e aday olmaması yönünde yapılan baskının yıllar sonra bir tekrarıdır” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettiğine yönelik iddialara değinen, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, “Bu ziyaretin içeriği Abdullah Gül’e ‘aday olma’ telkinidir. Bu, yıllar sonra bir yeni Ali Fuat Başgil olayıdır. 1961 yılında Başgil’e aday olmaması yönünde yapılan baskının yıllar sonra bir tekrarıdır. Bu, siyasete askeri vesayet bulaştırmadır. Askeri vesayetle siyasetin planlanmasıdır. Bu, yeni 28 Şubatçılıktır” diye konuştu.

Siyasete asker eliyle dizayn verme çabası

Tezcan, bugün yeni bir “28 Şubatçılık” hareketiyle karşı karşıya olunduğunu belirterek, şunları söyledi; “Bu çok açık biçimde darbeciliktir. Siyasete asker eliyle dizayn verme çabasıdır, darbeciliktir. 20 Temmuz sivil darbesi, bu ziyaretle üniforma giymiştir ve askeri kanadını tamamlamıştır. İzaha muhtaç bir durumdur. Böylesi bir dönemde hatır ziyareti yapılacak günlerden geçmiyoruz. Bu çok açık bir yeni askeri vesayet girişimidir ve Erdoğan, saray iktidarı, tek adam koalisyonu çöküşün eşiğine geldiğini anladığı anda ayakta durabilmek için son çareyi askeri vesayete sarılmakta bulmuştur” ifadelerini kullandı.

Haberi yapan gazeteci işten çıkarılmıştı

“Millete şikayet ediyoruz” diyen Tezcan, “24 Haziran’da ve 8 Temmuz’da sandığa gidin ve bu askeri vesayet girişimini çökertin. Yıllardır size gelip ‘Askeri vesayete karşıyız’ diye oy isteyenlerin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Maske düştü, takke düştü, kel göründü. Perde yırtıldı, arkadaki gerçek ortaya çıktı” şeklinde konuştu. Tezcan, bu görüşmenin haberini yapan gazetecinin işten çıkarıldığını ifade ederek, basının içinde bulunduğu tabloya işaret etti.

***

Tıklayınız:

İYİ Parti Başkanlık Divanından açıklama: 'Bu ziyaret rejim müdahalesi anlamına gelir'

Okunma Sayısı: 2962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı