"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Başımı açmak istemediğim için pencereden atladım'

28 Şubat 2016, Pazar 13:40
28 Şubat sürecinde başını açmak istemediği için yurt dışında okumak zorunda kalan mimar Hacer Okudan, o zor günleri hafızasından silemiyor.

28 Şubat sürecinde başörtüsünü çıkarmak istemediği için yurt dışında üniversite eğitimi almak zorunda kalan mimar Hacer Okudan, 28 Şubat sürecinde başörtülülerin sürekli "özel mektuplar" aldıklarını ve bu mektuplarda üniversite sınavına başvuruda bulunamayacakları şeklinde yazılar yer aldığını belirtti.

Okudan, diğer öğrenciler sadece sınav stresi yaşarken kendilerinin, "Başörtüsüyle sınava nasıl girebilirim, açık fotoğraf vermeden üniversite kabulüm olabilir mi, kapıdaki polise yakalanmadan nasıl içeriye girebilirim, hocalarım başörtümden dolayı notumu kıracaklar mı?" şeklinde sorularla boğuştuklarını ifade etti.

"Başımı kapatıp okumanın mücadelesini verdim"

Başörtüsü yasağı yüzünden yurt dışında okumak zorunda kaldığını vurgulayan Okudan, şöyle konuştu:

"KKTC'de eğitim hayatıma devam ettim. Okulun güvenlik görevlileri başörtülü öğrencileri takip ediyor, dersliklere girip kontrol ediyordu. Bir gün güvenlik görevlileri derslikleri kontrol etmeye gelince o panikle başımı açmak istemediğim için arkadaşlarımın yardımıyla bir buçuk kat yükseklikteki pencereden atladım. Arkadaşlarımın biri Pakistanlı, biri Makedonyalıydı ve olan bitene hiçbir anlam veremiyorlardı. Üniversite kapısında içeriye girdiğimizde güvenlik, benim gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan başörtülü öğrencileri içeriye almıyorlardı ve bu nedenle oturup ağladığımı bilirim o yıllarda."

Üniversite eğitimi için Viyana'ya gitti

KKTC'de de başörtülü öğrencilere kapıların kapandığını, bu nedenle Avusturya'da Viyana Teknik Üniversitesinde okumaya başladığını söyleyen Okudan, Viyana'da daha özgür bir ortamda eğitim aldığını kaydetti.

"Bizde vatan, millet, ülkeye hizmet etme sevgisi vardı"

İran'dan gelen kızların başlarını açmak istedikleri için ülkelerindeki okullarda okuyamadıklarını, kendilerinin ise tam tersi başlarını kapatmak istedikleri için Viyana'ya gittiklerinin altını çizen Okudan, "Biz de vatan, millet, ülkeye hizmet etme sevgisi vardı" dedi.

AA

Okunma Sayısı: 2035
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı