"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basın hürriyetinde geriye gittik

11 Ocak 2020, Cumartesi 16:21
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İstanbul’da görev yapan basın mensuplarıyla Filizi Köşk’te bir araya geldi.

Demokrasi, insan hakları, ifade ve basın hürriyeti bağlamında bakıldığında olumsuz gelişmelerin bütün dünyada olduğunu söyleyen Şentop, şöyle konuştu:

“İfade hürriyeti, demokrasi, basın hürriyeti bakımından bundan 10 yıl öncesine göre daha iyi bir durumda olduğumuzu söyleyemeyiz. Bunun dünyadaki şartlarla ve konjonktürle de ilgisi var. Özgürlük, güvenlik dengesi var. Zaman zaman bunun etkilediği bir tablo oluyor siyasette. Türkiye’yle ilgili değerlendirmeleri yaparken ülkemizi sadece kendi başına, uzayda, özel bir yere sahip müstakil bir varlık olarak değil, bu dünyanın şartları içerisinde değerlendirmek lazım. Muhakkak dünyada da Türkiye’de de bu anlamda demokrasi, basın ve ifade hürriyetinin alanının genişlemesi için gerekli adımları atmak mecburiyetindeyiz.” 

AA

Okunma Sayısı: 1783
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    12.1.2020 10:25:26

    Kusur ve suçu kabul etmeniz iyiye alamet ancak bu kusur için mazeretiniz ise yanlış değerlendirme.Ülkenin bu hale düşürülmesi ve getirilmesi ne acıdır kiğ sizin HAK-HUKUK-ADALET mefhumlarını paspas etmeniz ve yozlaştırmanızdır. HAK-HUKUK ve ADALET'e saygı ile değeri gerçekten vermiş olsanız hem siz hemde milletimiz kazanırdı. Öncelikle DEMOKRASİ unsuru olan partilerden biri olmanıza rağman kendi partinizde de DEMOKRASİ yok.Öyle TEMAYÜL YOKLAMASI ile DEMOKRASİCİLİK OYUNU OYANANMAZ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı