"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basında kartelleşme AYM’ye taşınıyor

11 Nisan 2018, Çarşamba 19:00
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Doğan Medya Grubu’nun, Demirören Medya Grubu’na satış işlemlerinin resmi olarak gerçekleşmesinin ardından Rekabet Kurulu’na şikayet başvurusunda bulundu.

Tanal, söz konusu satışla muhalefetin sesinin kısılmasından öte tamamen kesilmesinin amaçlandığını belirtti. Basın ve yayın piyasasında tekelleşme ve kartelleşmeye sebep olduğu gerekçesiyle, Rekabet Kurulu’nu göreve dâvet eden Tanal, Doğan Medya Grubu’nun satışıyla muhalefetin sesinin kısılmasından öte tamamen kesilmesinin amaçlandığını belirtti.

Cumhuriyet’in aktardığı habere göre, iktidarın medyaya hakim olma çabasını, önümüzdeki seçimleri riske atmamak ve iktidar ömürlerini uzatmak olarak yorumlayan Tanal, sözlerine şöyle devam etti: “Anayasamızın 167. maddesine göre devlet, para, kredi, sermaye, mal ve hizmet piyasalarının sağlıklı ve düzenli işlemelerini sağlayıcı ve geliştirici tedbirleri alır; piyasalarda fiilî veya anlaşma sonucu doğacak tekelleşme ve kartelleşmeyi önler.”

Etiketler: aym, mahmut tanal
Okunma Sayısı: 1179
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı