"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başsavcılık Hrant Dink cinayetine ilişkin iddianameyi onayladı

09 Aralık 2015, Çarşamba 12:41
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayetine ilişkin iddianameyi onaylayarak, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan ana dava haricinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen diğer soruşturma sonucunda hazırlanan ve sunulduğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince iade edilmesi üzerine bazı hususlar yeniden gözden geçirilerek tekrar başsavcılığa sunulan iddianame üzerindeki inceleme tamamlandı. 

Başsavcılık iddianameyi onaylayarak terör ve örgütlü suçlara bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme, 15 gün içinde iddianamenin kabulüne veya iadesine karar verecek. Eğer iddianame kabul edilirse konuya ilişkin 26 şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu arada, iddianamede bazı şüpheliler hakkında ''silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'' suçundan hapis cezası talep edildiği öğrenildi.

Daha önce iki kez iade edildi

Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü, hazırladığı iddianameyi, geçtiğimiz ay onaylaması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oğuz Yöntem'e göndermiş ancak UYAP sisteminde Hrant Dink cinayeti ana davasına bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesine iletilme seçeneğinin olmadığını fark edince de iddianamenin iadesini istemişti. Kökçü'nün talebi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 20 Ekim'de iddianameyi savcısına geri göndermişti. 

Savcı Kökçü, iddianameyi, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi istemini de ekleyerek, 21 Ekim'de tekrar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının onayına sunmuştu.

Başsavcılık da, 3 Kasım'da iddianameyi eksiklikler olduğu gerekçesiyle soruşturma savcısına iade etmişti. Başsavcılık, iade gerekçesinde, "Dosyası ayrılan jandarma görevlileri hakkında yürütülen soruşturmanın sonuçlandırılması ve bazı şüphelilere isnat edilen 'kasten öldürme' suçu ile şahıslar arasında illiyet bağının yeterli düzeyde delillendirilmesi" olarak göstermişti. Bunun üzerine savcılık, iddianameyi tekrar gözden geçirerek, 4 Aralık'ta başsavcılığa sunmuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1450
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı