"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bayram o bayram ola hüznü keder def ola

04 Haziran 2019, Salı
KALPLERiN BULUŞMASINA VESİLE OLAN BAYRAMIN TÜM İSLÂM ÂLEMİNE HUZUR GETİRMESİ TEMENNİ EDİLİYOR.

Mesajlarda barış ve kardeşlik var

Ramazan Bayramı vesilesiyle yayınlanan mesajlarda Ramazan Bayramı’nın, barış, kardeşlik, sevgi, hoşgörü gibi değerleri benimsememize, ayrımcılığın ve şiddetin yaşanmamasına, insanlığın geleceğini tehdit eden dertlerin çözülmesine, barışın hakim olmasına vesile olması temenni edildi. Siyasetçiler de yayınladıkları bayram mesajlarında huzur ve barış çağrısı yaptı. Mesajlarda savaşların sona ermesi ve barışın hakim olması istendi.

Kalpler bayramda ittihad etsin

Büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri bir eserinde, “Nebî Aleyhisselâm, ubudiyet cihetiyle muvahhidînin kalplerini ıyd (bayram) ve Cuma ve cemaat namazlarında ittihad ettiriyor” derken;  Alvarlı Muhammed Lütfi Efe Hazretleri’nin şu mısraları da hatırlatılyor: “Can bula cananını, bayram o bayram ola/ Kul bula sultanını, bayram o bayram ola/ Hüzn-ü keder def ola, dilde hicap ref ola/ Cümle günah afola, bayram o bayram ola.”

Okunma Sayısı: 8684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı