"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman Said Nursî, Fener Patriği Athenagoras’ı İslâma davet etti

01 Aralık 2014, Pazartesi 11:52
Bediüzzaman Said Nursî, 1953 senesinde İstanbul'da görüştüğü Fener Patriği Athenagoras'a: “Hıristiyanlığın din-i hakikisini kabul etmek, Hazret-i Muhammed’i (asm) peygamber ve Kur’ân-ı Kerîm'i de Allah'ın kitabı kabul etmek şartıyla, ehl-i necat (kurtulanlardan) olacaksınız” demişti.

1953 senesi baharında Bediüzzaman Said Nursî, İstanbul’da üç ay kaldı. İlk geldiği gün, Bayezıt’ta Marmara Palas’ta kaldı. Çamlıca ve Üsküdar’da iki ayrı dostunun evinde üçer gün misafir oldu.

O yıl İstanbul’un 500. fetih yıldönümü idi. Bu sebeple parlak törenler yapıldı. Topkapı’da, Fatih’te yapılan bu törenlere resmî zevatla birlikte Said Nursî de iştirak etti. Yanında üniversite talebeleri ve Binbaşı Refik Bey bulunuyordu.

Bediüzzaman, yanında bulunan talebesi Ziya Arun ile Fener Patriği Athenagoras’a gitti, onunla görüştü.
Bu görüşme sırasında, Said Nursî ona: “Hıristiyanlığın din-i hakikisini kabul etmek, Hazret-i Muhammed’i (asm) peygamber ve Kur’ân-ı Kerîm'i de Allah'ın kitabı kabul etmek şartıyla, ehl-i necat (kurtulanlardan) olacaksınız” der.
Athenagoras ise cevaben “Ben kabul ediyorum” deyince, Bediüzzaman “Pekâla, siz bunu dünyanın diğer manevî reislerine de söylüyor musunuz?” diye sorar.
Patrik ise, “Söylüyorum, fakat onlar kabul etmiyorlar” der.

Kaynak: Bilinmeyen Taraflarıyla B.S.Nursî, Şahiner, N., s. 415

Okunma Sayısı: 7366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mehmet yigit

    28.10.2021 15:07:50

    ehli necattan ne anlamayiliz. Amel i salih olmadan necat ehli olunur mu? Hz. Üstadımız bunu ne maksatla ifade etmiştir. Teşekkür ederim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı