"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu dava Mahkeme-i Kübra'da...

12 Haziran 2015, Cuma 17:10
Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürüldükten 4 ay sonra katil zanlıları yargılanmaya başlanan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesi, benzer cinayetlerin önlenmesi amacıyla "Özgecan Yasası" çıkarılmasını talep ediyor.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, davayı takip için geldiği Mersin'de, Özgecan Aslan'ın ailesini Barış Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan anne Songül Aslan, çok üzgün olduğunu, benzer olayların bir daha yaşanmaması için devlet yetkililerinden yardım istedi.

Olayın faillerinin hiçbir şekilde affedilemeyeceğini belirten anne Aslan, "Özgecan Yasası'nın çıkmasını istiyorum ben. Kızlarımız, kadınlarımız böyle olmasın. Adalet yerini bulsun istiyorum. Bir daha canlar yanmasın. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Hanım olmak üzere bütün kadınlara teşekkür ediyorum. Allah razı olsun herkesten" diye konuştu.

Baba Mehmet Aslan da "Allah'ın sadece bir meleği insanların kalbini, yüreğini yakabiliyorsa bunun gereğini yerine getirmek mecburiyetindeler. Bu ülkenin tek istediği şey barış" ifadesini kullandı. 

Davayla ilgili düşüncelerini de paylaşan baba Aslan, şöyle konuştu:

"Benim düşüncem ilahi takdirin, adaletin tecellisi hiç şüphesiz ki yerini bulacaktır. Bu anlamda geleceğin tüm insanlar için iyi olmasını diliyorum. İnsanların vicdanlarını, vicdanlarındaki o adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. O anlamda bir mahkeme görülüyor. Benim nazarımda o mahkeme görülmüştür. Mahkeme-i kübrada görülmüştür ve cezası da kesilmiştir. O mahkemede yargılananlar 3 tane kendini, haddini bilmez, nefsine zulmetmiş kişiler değildir. Bu mahkeme-i kübrada insanlık yargılanmıştır. Bu mahkeme de temsili olarak yapılmaktadır."

Abla Beste Aslan da yardımlarından dolayı devlet büyüklerine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti liderlerinden "Özgecan Yasası" çıkarmalarını isteyen abla Aslan, "Özgecan Yasası'nın çıkmasını istiyorum. İndirim ve tahrik gibi şeylerin yer almamasını istiyorum. Benim kardeşim Özgecan için böyle bir şey söz konusu değil ama gündemde olmayan diğer vakalar için de aynı şey söz konusu olsun. Ben bunu istiyorum. İnsanlar sırf yargılanacakları için kadınlar sürekli tacize uğrarken, bunu dile getirmekten bile çekiniyorlar. Bunun son bulmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 2646
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı