"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu savaşın da mağduru çocuklar

12 Mart 2022, Cumartesi
UNICEF, Ukrayna’da 1 milyondan fazla mülteci çocuğun aileleriyle birlikte evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Bİrleşmİş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş ile ilgili raporunu paylaştı. Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) yapılan açıklamada, savaş sebebiyle 24 Şubat-9 Mart’ta yarıdan fazlası Polonya’ya olmak üzere 2 milyon 316 bin Ukraynalının komşu ülkelere geçtiği bildirilmişti. UNICEF’ten yapılan açıklamada ise komşu ülkelere geçen Ukraynalıların 1 milyondan fazlasının çocuk olduğu belirtildi. Açıklamada, savaşın “Ukrayna’yı kasıp kavurmaya devam ettiği” vurgulanarak, aileleriyle birlikte kaçan çocukların çoğunluğunun Polonya, Macaristan, Slovakya, Moldova ve Romanya gibi komşu ülkelere geçtiği kaydedildi. UNICEF Direktörü Catherine Russell, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana en az 37 çocuğun can verdiğini, 50 çocuğun ise yaralandığını bildirmişti.

“BU EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR ŞEY”

UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan ise ülkeyi terk eden çocukların sayısının şaşırtıcı boyutlarda olduğunu, bunun da Ukrayna’daki çocukların ve ailelerin durumunun ne kadar umutsuz hale geldiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Khan, “Çocuklar güvenli bir yere gitmek için bildikleri her şeyi geride bırakıyorlar. Bu yürek parçalayıcı.” ifadesini kullandı. Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, BMMYK’nin Ukrayna ve komşu ülkelerdeki âcil insanî yardımlar için yaklaşık 500 milyon dolara ihtiyacı olduğunu belirtti. Grandi, şu ana kadar, yaklaşık 200 milyon doları bireylerden, şirketlerden ve vakıflardan olmak üzere 300 milyon dolardan fazla insanî yardım aldıklarını paylaşarak, “Bu eşi görülmemiş bir şey. Ukrayna halkıyla olağanüstü bir dayanışmanın işareti.” ifadesini kullandı. 

Etiketler: savaş, mağdur, çocuklar
Okunma Sayısı: 1526
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı