"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Burası Muş'tur: 'Kimse evine gidip gidip-gelemiyor'

06 Mart 2016, Pazar 11:38
Muş'un Hasköy İlçesi'ne bağlı Düzkışla Beldesi'nde, tarım arazileri ve sular altında kaldı.

Ağır kış şartlarının etkili olduğu Muş'ta hava sıcaklığında ani yükselmeler, su baskınlarına neden oldu. Hasköy İlçesi'ne bağlı Düzkışla Beldesi'nde, eriyen karlar ve debisi yükselen Karasu Nehri, tarım arazilerini su altında bıraktı. Düzkışla Belde Belediye Başkanı Göksel Kavçan, can kaybının görülmediği taşkınlarda 10 evin su altında kaldığını söyledi. Halkın zor durumda olduğunu ifade eden Başkan Kavçan, "Kimse evine gidip gidip- gelemiyor. Çiftçinin hayvanları için sakladığı ot ve samanlar su altında. Millet perişan ve zor durumdadır" dedi.

Evi, at ve samanları sular altında kalan belde halkı, her yıl aynı manzarayla karşı karşıya olduklarını söyledi. Buna bir çözüm istediklerini söyleyenler, "Kışın dağlarımıza bol yağan kar havaların ani ısınması ve yağmurun da yağması ile belde ve köylerde baskınlara neden oluyor. Bu da bizim yıllarca yaptığımız birikimlerimizi alıp, götürüyor" diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 1262
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı