"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'den adaylığına ilişkin son durum?

25 Şubat 2019, Pazartesi 16:01
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'den adaylığıyla ilgili yapılan itirazlar İl Seçim Kurulunca kabul edilip, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) gönderildi.

Mersin İl Seçim Kurulu, Kocamaz'ın adaylığıyla ilgili verilen 5 itiraz dilekçesini görüşmek için toplandı.

Yapılan toplantıda, itiraz dilekçeleri oy birliğiyle kabul edilip YSK'ye gönderildi.

Bu arada, İl Seçim Kurulu tarafından YSK'ye bildirilen geçici aday listesinde de Kocamaz'ın adının yer almadığı ancak nihai kararın YSK tarafından verileceği öğrenildi.

Bu arada, Kocamaz'a destek vermek için Mersin Adliyesi önünde bekleyen çok sayıda kişi karara tepki gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, başvurusunun geç teslim edildiği gerekçesiyle İYİ Partiden aday olamamış, daha sonra Demokrat Partiden adaylık başvurusu yapılmıştı.

Burhanettin Kocamaz'ın adaylığına ilişkin İl Seçim Kuruluna 5 ayrı dilekçe verilerek itirazda bulunulmuştu.

Kocamaz: Bildiğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz

Kocamaz ise Çamlıbel Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun önünde yaptığı konuşmada, kendilerine geçmişte de kumpaslar kurulduğunu ve bunun halen devam ettiğini öne sürdü. 

Tek amaçlarının Mersin'e hizmet olduğunu belirten Kocamaz, hizmet etmelerinin her zaman engellenmeye çalışıldığını iddia etti.

Kocamaz, MHP'den yeniden aday yapılmayınca projelerini tamamlayabilmek adına İYİ Parti'den yola devam etme kararı aldığını anlatarak, yaptıkları hizmetlerin birilerin rahatsız ettiğini ileri sürdü.

Belediye başkanlığı boyunca yaptığı projeleri anlatan Kocamaz, şöyle devam etti:

"İYİ Parti ile yola çıktık, orada da satılık hainler birilerinin kuklası olarak bizim bu yoğun çalışma ortamımızda 'Yetki bizde, biz kendimiz götürüp seçim kuruluna vereceğiz.' demelerine rağmen birilerinin gemisine rüzgar taşıdılar. Dolayısıyla sırtımızdan hançerlendik. Elbette onlar bağımsız yargıya bunun hesabını vereceklerdir. Böylesine bir hainlik, kriptoculuk şeytanın aklına bile gelmez. En sonunda yine vatandaşlarımızın çağrılarına kulak vererek 'Ya bir yol bul ya bir yol aç' çağrılarıyla Demokrat Partiden aday olmaya karar verdik ama bu kirli el orada da boş durmadı ve tabii en son kararı YSK verecek ama yine birilerinin kripto oyunlarına geldik. 

Tabii ki Allah büyük, doğrularla beraber. Biz önümüz kesilse de kesilmese de doğru bildiğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz."

AA

Okunma Sayısı: 1914
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı