"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi Itno: Terörizm çağımızın ve yüzyılın vebasıdır

27 Şubat 2019, Çarşamba 22:48
Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi Itno, "Terörist olduğunu bilmediğimiz insanlarla anlaşma imzalamış olduğumuzu da sonradan öğrendik. Terörizm çağımızın ve yüzyılın vebasıdır." dedi.

Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi Itno, terörist olduğunu bilmedikleri insanlarla anlaşma imzaladıklarını Türkiye'nin yardımları sayesinde öğrendiklerini belirterek, "Ortak mücadele ile her iki tarafın da terörizmin kökünün kazınmasını sağlayacağını düşünüyorum. Bu konu, çağımızın ve yüzyılın vebasıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çad Cumhurbaşkanı Itno, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'yi ilk kez 2000 yılında ziyaret ettiğini ve o yıl 4 Çadlı öğrencinin Türkiye'de yüksek öğrenim için bulunduğunu, ikili ticaret hacminin ise o dönem sıfır seviyesinde olduğunu anlatan Itno, o günlerden bu yana oldukça büyük bir ilerleme kaydettiklerini ve 903 Çadlı öğrencinin Türkiye'nin saygın üniversitelerinde yüksek öğrenim gördüğünü söyledi. Itno, "İki ülke arasındaki ticaret hacminin bizlere yakışan bir seviyeye ulaşmasını sağlayabiliriz." diye konuştu.

Terörün sınırı olmadığını ifade eden Itno, şöyle devam etti:

"Bazen kimin terörist olduğunu ve kimin terörist olmadığını ayırt etmekte sıkıntı çekebiliyoruz. Çünkü hiç bir terörist gelip kendisini terörist olarak tanıtmamaktadır. Sizin bize iletmiş olduğunuz gibi, bizim belki de terörist olduğunu bilmediğimiz insanlarla anlaşma imzalamış olduğumuzu da sonradan öğrendik, sizin yardımlarınızla birlikte. Bu sebeple teröristlerle mücadelemizin ortak bir mücadele olması gerektiğini düşünüyorum. Bu ortak mücadele ile her iki tarafın da terörizmin kökünün kazınmasını sağlayacağını düşünüyorum. Bu konu çağımızın ve yüzyılın vebasıdır."

 

AA

Okunma Sayısı: 1842
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı